Nogomet

Bjelica: "Fenerbahče je vrhunska momčad, ali mi se nadamo da ćemo pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici"

Jan Šneler • srijeda, 19.09.2018.
Bjelica: "Fenerbahče je vrhunska momčad, ali mi se nadamo da ćemo  pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici"
Foto: FaH

Ususret ogledu prvog kola Europske lige protiv Fenerbahčea, trener Dinama Nenad Bjelica i veznjak Ivan Šunjić održali su konferenciju za novinare te najavili današnji ogled...

Sutrašnjim susretom protiv Fenerbahčea, Dinamo će otvoriti ovosezonsko natjecanje u Europskoj ligi. Utakmice protiv Young Boysa su iza zagrebačkih Modrih i sva pažnja usmjerena je prema Europskoj ligi i još jednom pohodu na proljeće u Europi. Uoči utakmice, na konferenciji za novinare nastupili su trener Nenad Bjelica i igrač Ivan Šunjić koji su otkrili kako jako cijene turskog protivnika.

"Radi se o vrhunskoj momčadi, s vrhunskim nogometašima, trenerom i vrhunskom tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. S druge strane, mi smo solidno započeli sezonu, zadovoljni smo s 13 utakmica, ali uvijek možemo bolje. Nadamo se da ćemo u sutrašnjoj utakmici pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici", rekao je Bjelica.

Trener Dinama gledao je Fenerbahče u nedjelju i uživo se uvjerio koje su kvalitete, a koje mane turske momčadi. Početak sezone govori kako Fenerbahče ima velikih problema, no sigurno je da je to samo loš start momčadi koja je prepuna odličnih igrača.

"Vidio sam momčad koja ima veliku individualnu kvalitetu, igrače koji mogu u svakom trenutku iznenaditi i riješiti sami utakmicu. Njihovi igrači igrali su na visokom nivou, o momčadi koja na listi nema Soldada sve govori. Pokušat ćemo sve eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist", dodao je Bjelica.

Od početka sezone Dinamo muku muči s ozljedama. Ne sjećamo se da je ijedan susret odigrala prva momčad u najjačem sastavu. Ozlijedio se Mario Šitum, ozljedu već duže vuče Arijan Ademi, povrijeđeni su Nikola Moro i Lovro Majer, a izgleda da sutra neće biti spreman niti Marin Leovac. Ipak, Bjelica je uvjeren kako igrači koje ima na raspolaganju mogu bez problema odigrati odlični susret i osigurati pozitivan rezultat.

"Leovac i Ademi neće biti spremni za utakmicu, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni. Za mene to nije problem, zato što kad god je Šunjić zamijenio Ademi, odigrao je na vrhunskom nivou, odigrat će i sutra veliku utakmicu", otkrio je trener Dinama.

Svaki put kada Dinamo krene u novo europsko natjecanje, pred igrače i stručni stožer postavlja se cilj europskog proljeća. Osjeća se kako je ova momčad spremna za konačno ostvarenje tog cilja, ali treba jasno naglasiti kako je skupina itekako izazovna. Kada u goste dolazi velikan poput Fenerbahčea, jasno je da Dinamo očekuje težak posao. Bjelica, kao i mnogo puta do sada, vrlo je umjeren i realan u svojim istupima.

"Nismo još napravili ni prvi korak, sutra želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda, ali ni ta tri boda neće biti dovoljna. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda. Morat ćemo dalje nastaviti raditi i u svakoj idućoj utakmici tražiti tri boda", zaključio je Bjelica.

Činjenica da neće biti Ademija zabrinjava mnoge jer je on pokazao da je pravi vođa ove momčadi. Iako još mlad i neiskusan, Šunjić svakom utakmicom izgleda sve bolje i pokazuje znakove kvalitetnog veznog igrača. Činjenica da je prisustvovao konferenciji za novinare prije važne utakmice govori koliko povjerenje uživa u klubu.

"Da, sigurno je ovo najveća utakmica moje karijere. Spreman sam, nemam treme i jedva čekom da počne. Čuli smo da je zanimanje za utakmicom veliko, to je veliki motiv i dodatni impuls za nas. Pun Maksimir nas sve zajedno veseli", dodao je Šunjić.

Kako je istaknuo veznjak Dinama, Maksimir bi stvarno mogao biti ispunjen do posljednjeg raspoloživog mjesta. Zbog sigurnosti, UEFA je odlučila smanjiti kapacitet stadiona, no iz kluba javljaju da su već rasprodane tribine istok i zapad dolje. S obzirom na to da i prodaja sjevera gdje su najglasniji i najvjerniji navijači Dinama ide također odlično, ne treba sumnjati kako će sutra Dinamo imati 12. igrača i podršku kakvu je ova momčad zaslužila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!