Nogomet

Cocu: "Igramo protiv jako kvalitetnog protivnika i želimo dati sve od sebe"

Jan Šneler • srijeda, 19.09.2018.
Cocu: "Igramo protiv jako kvalitetnog protivnika i želimo dati sve od sebe"
Foto: FaH

Trener Fenerbahčea Phillip Cocu i igrač Mehmet Topal najavili su sutrašnji susret protiv Dinama koji dočekuju iznimno motivirani i puni samopouzdanja...

Nakon što su konferenciju za novinare odradili trener Dinama Nenad Bjelica i Ivan Šunjić, red je došao i na goste iz Istanbula koji su dali svoje viđenje sutrašnjeg ogleda prvog kola Europske lige.

"Bit će to početak natjecanja za nas i krećemo u gostima. Igramo protiv kreativne i jako dobro organizirane momčadi koja ima i tehničke kvalitete. Nakon nedavne pobjede, jedva čekamo sljedeći susret. Ostavljamo iza sebe pobjedu u domaćem natjecanju, ali to nas je napunilo samopouzdanjem. Bit će teško i to jako dobro znamo. Pričali smo o Dinamu i znamo da ćemo igrati protiv jako kvalitetnog protivnika. Ipak, želimo ostvariti maksimalni učinak i dati sve od sebe", rekao je trener Fenerbahčea Phillip Cocu.

Turske, kao i hrvatske novinare zanimalo je u kojem sastavu će Fenerbahče sutra nastupiti. Naime, u ponedjeljak ih očekuje gradski derbi protiv velikog rivala Bešiktaša i pitanje je hoće li Cocu kalkulirati i možda protiv Dinama čuvati neke igrače. Trener Fenerbahčea, kao što se moglo i očekivati, nije bio pretjerano raspoložen za razgovor o budućim dvobojima.

"Ne želim ulaziti u razgovore oko početnih 11. Volim prije informirati svoje igrače oko toga tko će startati. Sutra nas očekuje važna utakmica i zato ne želim govoriti o utakmici protiv Bešiktaša. Kada bi cijela ekipa razmišljala o ponedjeljku, to bi utjecalo na našu izvedbu sutra. Mi imamo ambicije i postavljene ciljeve. Želimo nastaviti ovo putovanje istim smjerom. Treba nam dobar rezultat i kao što sam rekao, ako previše razmišljamo o sljedećem susretu, odrazit će se to negativno na cijelu momčad. Čim završi sutrašnji ogled, počet ćemo s pripremama za Bešiktaš", dodao je Cocu.

Riječ je dobio iskusni Mehmet Topal koji već šest godina nosi dres turskog velikana. S obzirom na to da je za Tursku upisao 80 nastupa u reprezentativnom dresu, jako dobro poznaje hrvatsku nacionalnu vrstu kao i hrvatski nogomet.

"Kad sam došao ovdje, jasno da mi je kroz glavu prošla utakmica protiv Hrvatske iz 2008. godine. Hrvatska ima iznimno talentirane igrače. Mi moramo puno trčati i boriti se do kraja. To nam je uostalom rekao i naš trener. Fenerbahče je dobra momčad i točno znamo što nam je činiti. Naš cilj je prolazak skupine i bilo bi odlično za nas kada bi preuzeli vodstvo nakon sutrašnjeg ogleda. Nadam se da ćemo sutra napustiti teren s osigurana tri boda", rekao je Topal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!