Nogomet

Vlašić: "Nisam osjećao pritisak, unaprijed sam znao kako ću izvesti penal"

Branimir Korać • četvrtak, 20.09.2018.
Vlašić: "Nisam osjećao pritisak, unaprijed sam znao kako ću izvesti penal"
Foto: EPA

Nikola Vlašić potvrđuje status velikog pojačanja za moskovski CSKA iz utakmice u utakmicu. I u Češkoj je bio igrač odluke, asistirao je za smanjenje zaostatka i zabio za remi...

Iako je CSKA gubio u Plzenu 2:0 na poluvremenu, na vrijeme se probudio i uzeo bod. Iz svlačionice je izašao bolji i odlučniji te je na kraju remizirao s Viktorijom 2:2.

Nikola Vlašić na početku drugog dijela odlično je ubacio za Čalova koji je smanjio zaostatak na 2:1, a onda je u 95. minuti realizirao kazneni udarac za konačnih 2:2.

"Nije bilo lako, ali nisam osjećao pritisak. Smirio sam se, usporio puls i krenuo prema bijeloj točki. Unaprijed sam znao kako ću izvesti penal, snažno sam pucao i zabio", rekao je Vlašić nakon susreta.

Ruski mediji već su ga počeli uspoređivati s Aleksanderom Golovinom koji je briljirao u ovom klubu do odlaska u Monaco ovog ljeta.

"Aleksander Golovin je Aleksander Golovin, a ja sam Nikola Vlašić. Igrao je sjajno za CSKA, nadam se da ću i ja igrati tako", poručuje Vlašić.

Prilagodba na ruski način igre prošla je bez problema.

"Nije bilo teško, znao sam što trener od mene očekuje. Momčad me odlično prihvatila i nije bilo teško prilagoditi se. Nemojte zaboraviti da je Premiership jedna od najbržih liga svijeta, u Engleskoj je sve brže. Igrači igraju puno agresivnije, suci ne zaustavljaju igru svakom prilikom, dopuštaju čvrst nogomet, jednostavno je tamo sve drugačije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!