Tenis

Donna Vekić do nove velike pobjede i plasmana u četvrtfinale Tokija

Branimir Korać • četvrtak, 20.09.2018.
Donna Vekić do nove velike pobjede i plasmana u četvrtfinale Tokija
Foto: EPA

Donna Vekić nastavlja s odličnim igrama u Tokiju gdje je nakon Sloane Stephens u prvom kolu, svladala i Britanku Johannu Kontu...

Dva zvučna imena skinula je Donna Vekić u Tokiju. Krenula je pobjedom protiv prošlogodišnje osvajačice US Opena Sloane Stephens, a u drugom kolu nadigrala je i Johannu Kontu, obje je svladala bez izgubljenog seta.

Donna je tako potvrdila vrlo dobru formu i plasirala se u četvrtfinale jakog turnira u Tokiju gdje je čeka još jedno zvučno ime, Francuskinja Caroline Garcia.

Protiv Konte je igrala dosta mečeva u posljednje dvije sezone, ali uspjela ju je svladati samo u finalu turnira u Nottinghamu 2017. godine. Nedugo nakon toga uslijedio je i onaj epski dvoboj u Wimbledonu gdje je Vekić imala priliku svladati Kontu, ali izgubila je 10:8 u trećem setu, a Britanka na kraju došla do polufinala.

U Tokiju je Vekić sjajno krenula u meč i lakoćom dobila prvi set sa 6:3 uz dva breaka i nijednu dozvoljenu priliku za oduzimanje servisa.

U drugom setu bila je u problemima, Konta je povela s 4:1 uz dupli break, ali nakon toga se Donna budi, uzima šest od narednih sedam gemova i osvaja drugi set sa 7:5 te prolazi u četvrtfinale.

Protiv Garcije je uvijek igrala dugačke i tijesne mečeve, a posljednji prošle godine u Rimu gdje je Francuskinja slavila sa 7:6, 3:6, 7:6.

WTA Tokio, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska) - Johanna Konta (Velika Britanija) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!