Tenis

Loša forma se nastavlja, Jana Fett poražena već na startu turnira u Taškentu

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.09.2018.
Loša forma se nastavlja, Jana Fett poražena već na startu turnira u Taškentu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije uspjela proći u drugo kolo WTA turnira u Taškentu. Francuskinja Fiona Ferro svladala ju je preokretom u tri seta...

Jana Fett daleko je od prave forme i nikako ne može prekinuti negativnu seriju u glavnom ždrijebu na WTA Touru. Novi poraz stigao je u prvom kolu turnira u Taškentu gdje je imala i meč loptu, ali nije ju iskoristila i tu je krenuo pad.

Još od turnira u Rabatu početkom svibnja kada je svladala Sachiju Vickery i Magdalenu Frech, Fett ne zna za pobjedu u glavnom turniru na WTA Touru, upisala je nekoliko poraza koji nisu bili očekivani, a u dobroj formi, takav bi bio i ovaj protiv Fione Ferro.

No s obzirom kakve rezultate Fett ima u posljednje vrijeme, ovo i nije neko iznenađenje. Može žaliti za boljim ishodom jer je imala priliku u drugom setu završiti posao, ali nije uspjela. Nakon toga treći set za Francuskinju bio je formalnost.

Krenulo je odlično i Fett je u prvom setu potpuno nadigrala Ferro te nakon bijega na 5:0, taj set uzela sa 6:1.

U drugom setu izgubila je servis već u prvom gemu, u trećem je spasila tri break lopte za bijeg Ferro na dvostruki break te se kod 3:2 vratila u set. Na servisu Ferro za ostanak u meču kod 6:5 Fett je došla do jedine meč lopte, ali nije ju iskoristila i odluka je pala u tie-breaku gdje je Francuskinja bila bolja sa 7:4.

U prvom gemu trećeg seta Fett je napravila break i nakon toga izgubila svih šest narednih gemova te upisala poraz. Meč je završila s čak 11 dvostrukih servis pogrešaka, u trećem setu upisala ih je pet i imala samo 35 posto ubačaja prvog servisa.

WTA Taškent, prvo kolo:
Fiona Ferro (Francuska) - Jana Fett (Hrvatska) 1:6, 7:6(4), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!