Rukomet

Dolazi PSG, može li PPD Zagreb napraviti još jedno iznenađenje?

Jan Šneler • subota, 29.09.2018.
Dolazi PSG, može li PPD Zagreb napraviti još jedno iznenađenje?
Foto: FaH

U trećem kolu EHF Lige prvaka, rukometaši Prvog Plinarskog Društva Zagreb dočekuje favorizirani PSG...

Sezona koja je bila označena kao razvojna i od koje se nije trebalo očekivati previše ipak pokazuje da bi mogla biti uspješna. PPD Zagreb objektivno u konkurenciji najjačih europskih momčadi nema puno prostora za dobar rezultat. Novci su danas u rukometu prisutniji nego ikada i bez rostera od 10-12 sjajnih igrača teško možete polučiti neki ozbiljniji uspjeh. Ipak, u svemu tome, u svim tim financijskim razlikama, dogodi se i poneko čudo, poneki susret u kojemu David pobijedi Golijata i pokaže kako doista nije u šoldima sve.

To se dogodilo u prošlom kolu. Zagrebaši su gostovali kod njemačkog prvaka Flensburga i sve osim poraza bilo je iluzorno za očekivati. Ispraćeni su na krajnji sjever Njemačke riječima kako treba što skuplje prodati kožu i upisati pristojni poraz, ako takvo što uopće postoji. Ipak, sjajnom igrom, požrtvovnom borbom, izuzetno raspoloženim vratarom PPD Zagreb dolazi do pobjede i upisuje dva iznimno važna boda. Budimo do kraja realni, da nije bilo čudnih sudačkih odluka u Osijeku, PPD Zagreb je mogao imati sada barem tri boda na bodovnom kontu i biti na nevjerojatnom četvrtom mjestu.

Dogodilo se što se dogodilo, pala je i igra Zagrebaša te je upisan poraz koji nije nimalo naštetio izgledima PPD Zagreba. Jasno je kako će dvoboji protiv Celja i Motora biti ključni za borbu za osminu finala i sve povrh toga je veliki plus. Pobjeda protiv Flensburga je to zorno pokazala. Danas ih očekuje PSG, moćni francuski stroj koji djeluje nepobjedivo. Parižani imaju gotovo neograničeni budžet i teško je pronaći manu takvoj momčadi, momčadi u kojoj bi svaki igrač igrao u prvoj postavi PPD Zagreba.

Ne možete točno odrediti koji igrač je najopasniji jer su svi opasni. To je čista stvar statistike. Ako ne ide Sandera Sagosena, Nikolu Karabatića, Mikkela Hansena ili Uwe Gensheimera, proradit će Luka Stepančić ili Nedim Remili. Netko će napuniti mrežu pogocima i na taj način PSG će proći kroz većinu susreta. Dogodi se PSG-u kiks, mora se dogoditi, ali onda morate biti na vrhuncu svoje igre i iskoristiti svaki poklon koji vam daju.

Iako je teško nekoga otpisati jer treba odigrati 60 minuta čvrstog i borbenog rukometa, PPD Zagreb nema velike šanse protiv PSG-a. Nije to nikakva sramota, naprosto takvo je trenutno stanje u rukometu i takvo će vjerojatno i ostati jer ovakvim projektima kao što je PSG je doista iznimno teško parirati. Ipak, kao što su najavili Lino Červar i Damir Bičanić - predaje nema. Zagrebaše očekuje puna Arena, puna navijača koji se nadaju još jednom iznenađenju. Ponavljamo iznenađenju o kojem nitko ne bi ozbiljno niti razmišljao do prije par tjedana. U međuvremenu Zagrebaši su pokazali kako mogu borbenošću, agresivnošću i požrtvovnošću iznenaditi i one najveće.

Sve je u sportu moguće, pa tako i da danas, kao u Njemačkoj, Urh Kastelc proradi u ključnom trenutku i odvede Zagrebaše do pobjede. Činjenica da su uspjeli upisati dva boda u prva dva susreta što nitko nije očekivao, dovoljan je znak da ova momčad može i više nego što smo očekivali. Ključni dvoboji tek dolaze, ali kao što smo rekli, bilo kakav pozitivan rezultat protiv najjačih protivnika zlata je vrijedan. Susret je na rasporedu od 20 sati.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!