Tenis

Donna Vekić bez izgubljenog seta do osmine finala Pekinga

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.10.2018.
Donna Vekić bez izgubljenog seta do osmine finala Pekinga
Foto: EPA

Donna Vekić plasirala se u osminu finala WTA turnira u Pekingu, u drugom je kolu u dva seta bila bolja od Ons Jabeur, završilo je 7:6, 6:4...

Drugo kolo WTA turnira u Pekingu uspješno je odradila Donna Vekić koja je u dva seta pobijedila Ons Jabeur, završilo je 7:6, 6:4, iako je moglo puno lakše i jednostavnije.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i prva pobjeda Vekić koja je do slavlja stigla nakon sat i 44 minute igre. U osmini finala igrat će protiv Anastasije Sevastove.

Nešto bolje igrala je hrvatska tenisačica u prvom setu u kojem je čak tri puta imala po break prednosti, međutim, nijedan nije uspjela zadržati. Zanimljiv set stigao je do tie-breaka gdje je Vekić imala vodstvo 6:2, Jabeur je stigla na 6:5, ali više od toga nije uspjela.

Odlično je u drugi set krenula hrvatska tenisačica i činilo se kako će lakoćom zaključiti meč u svoju korist. Povela je s 5:0, imala i dvije meč lopte, ali Jabeur se vraća s dva uzastopna breaka i smanjuje na 5:4. Ipak, tu je i stala. Hrvatska tenisačica iskoristila je ukupno četvrtu meč loptu.

WTA Peking, 2. kolo:
Donna Vekić - Ons Jabeur 7:6 (5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!