Nogomet

VIDEO: Novi problemi za Niku Kovača, Ajax odnosi bod s Allianz Arene

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 02.10.2018.
VIDEO: Novi problemi za Niku Kovača, Ajax odnosi bod s Allianz Arene
Foto: EPA

Tri utakmice zaredom bez pobjede razlog su za zabrinutost Nike Kovača, a novi neuspjeh upisan je u drugom kolu grupne faze Lige prvaka gdje je Ajax odnosio bod iz Münchena...

Bayern - Ajax 1:1

Iako je najavljivana pobjeda za vraćanje samopouzdanja nakon dvije utakmice sa samo jednim bodom ukupno u njemačkom prvenstvu, Niko Kovač može biti zadovoljan što je Bayern neporažen na svom stadionu protiv Ajaxa. Nije to bio dobar nastup Bayerna, podbacili su Bavarci u mnogim segmentima i u najbolju ruku zaslužili su remi.

Nakon sedam uzastopnih pobjeda na startu sezone, ovo je treća utakmica u nizu za Bayern bez pobjede.

Krenulo je dobro za Bavarce koji su poveli već u četvrtoj minuti golom Matsa Hummelsa glavom nakon ubačaja Arjena Robbena i tu je prednost Bayern držao sve do 22. minuti kada Ajax dolazi do poravnanja preko Noussaira Mazraouija poslije dosta letargične i loše reakcije obrane.

Očekivalo se da će Bayern pritisnuti svom silom i tražiti poravnanje, ali Ajax je sjajno stajao na terenu i bio potpuno ravnopravan, čak i opasniji protivnik. U nekoliko navrata Manuel Neuer sjajnim reakcijama doslovno je spasio svoju momčad.

Posebno će pamtiti 92. minuti kada je Lasse Schone odlično pucao iz slobodnog udarca, a Neuer krajnjim naporom odbio loptu u gredu.

Velika tri boda za Ajax koji je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu i zasluženo je na vrhu skupine.

Roma - Viktoria Plzen 5:0

Roma je na krilima Edina Džeke stigla do velike i uvjerljive pobjede protiv Viktorije Plzen. Konačnih 5:0 dovoljno pokazuje koliko su Rimljani bolja momčad, a ne bi bilo nezasluženo i da su uvjerljivije slavili.

Puno je pomoglo domaćinu rano vodstvo, već u trećoj minuti načeli su mrežu gostiju nakon što je Kolarov gurnuo loptu u prostor za Džeku, a on se sjurio u kazneni prostor i onda rutinski zabio za vodstvo.

Pet minuta prije odlaska na odmor Džeko još jednom pogađa mrežu. Cengiz Under je ovaj put bio asistent, ubacio je za BiH reprezentativca koji je primirio loptu i onda iz voleja rasparao mrežu Čeha.

Na odmor se otišlo s tih 2:0, ali domaćin nije stao u nastavku. Polovicom drugog dijela i Under se upisuje među strijelce. Pellegrini je dobro vidio ulazak Turčina u 16 metara, gurnuo mu loptu u prostor, a Under je lakoćom zabio.

Četvrti pogodak postigao je mladi Justin Kluivert i to mu je prvijenac u dresu Rome. Mladi Nizozemac dobro je pratio akciju i nakon loše reakcije češkog vratara bio na odbijancu i rutinski zabio. Točku na i stavio je Džeko golom u sudačkoj nadoknadi.

AEK - Benfica 2:3

Livajin AEK može žaliti za propuštenom prilikom protiv Benfice. Iako je gubio 2:0 nakon 15 minuta, mogao je i slaviti. Imao je igrača više cijelo drugo poluvrijeme, do 63. minute poravnao je na 2:2 i umjesto da napravi potpuni preokret brojčano moćniji, primio je gol i upisao poraz.

Benfica je imala start iz snova. Već u šestoj minuti Haris Seferović doveo ju je u vodstvo da bi u 15. Alex Grimaldo povisio na 2:0 i potpuno utišao i šokirao Grke.

Nadu da bi nešto mogao ipak napraviti, AEK je dobio na kraju prvog dijela kada zbog neopreznog starta Ruben Dias zarađuje drugi žuti karton i ostavlja Benficu s igračem manje.

Grci su to odmah iskoristili i s dva gola Viktora Klonaridisa došli su do poravnanja na 2:2 i u tom trenutku izgledalo je kao da je Benfica u padu i AEK će doći do preokreta.

Međutim Portugalci su se na vrijeme stabilizirali i u 74. minuti čak došli do pobjedničkog gola. Alfa Semedo pucao je s 20-ak metara iskosa, nizak udarac nije bio posebno jak, ali je otišao u sam kut i Portugalci su ponovno slavili.

Nedostajao je AEK-u Livaja, kao što je i Benfici nedostajao Filip Krovinović.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

AEK Atena2:3Benfica
Bayern1:1Ajax
1Bayern 615:5+1014
2Ajax 611:5+612
3Benfica 66:11-57
4AEK Atena 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!