Tenis

Dodig i Mektić ponovno uspješni, u tri seta do polufinala Pekinga

Petar Jenjić • četvrtak, 04.10.2018.
Dodig i Mektić ponovno uspješni, u tri seta do polufinala Pekinga
Foto: FaH

Ivan Dodig i Nikola Mektić pobijedili su u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu, nakon sat i 25 minuta bili su bolji od Juana Martina Del Potra i Leonarda Mayera...

Četvrtfinalni meč bio je uspješan za Ivana Dodiga i Nikolu Mektića koji su u tri seta bili bolji od Juana Martina Del Potra i Leonarda Mayera.

Hrvatska kombinacija stigla je do pobjede 2:6, 6:4, 10:6 nakon sat i 25 minuta igre. U polufinalu igrati će protiv boljih iz dvoboja Marach/Pavić - Daniell/Koolhof.

Prvi set nije bio dobar za hrvatski par koji se mučio na servisu. Izgubio ga je čak tri puta, a iako je uzvratio s jednim, bilo je to i više nego dovoljno Argentincima da dođu do seta.

Nastavak meča bio je nešto izjednačeniji, a u šestom gemu Dodig i Mektić dolaze do breaka za vodstvo 4:2. N a isti način odmah uzvraćaju Del Potro i Mayer, ali pri vodstvu 5:4 hrvatska kombinacija radi još jedan break te dolazi do seta.

U produženom tie-breaku Dodig i Mektić bili su apsolutno bolji. Poveli su s 4:1, a zatim i 6:3 te vrlo brzo zaključili meč u svoju korist.

ATP Peking, četvrtfinale:
Ivan Dodig/Nikola Mektić (4) - Juan Martin Del Potro/Leonardo Mayer 2:6, 6:4, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!