Tenis

Pomor nositeljica u Pekingu, ispale Kerber, Garcia i Pliškova

Jan Šneler • četvrtak, 04.10.2018.
Pomor nositeljica u Pekingu, ispale Kerber, Garcia i Pliškova
Foto: EPA

U osmini finala WTA turnira u Pekingu mnoštvo nositeljica i favoritkinja završilo je svoje nastupe...

Velika iznenađenja mogli smo gledati danas u osmini finala WTA turnira u Pekingu. Nastup su završile treća tenisačica svijeta Angelique Kerber, četvrta nositeljica Caroline Garcia i sedma nositeljica Karolina Pliškova. Sve su redom izgubile na prilično lagan način.

Posebno šokantno je bilo u meču Kerber i domaće tenisačice Shuai Zhang. Kineskinja je slavila nakon tri seta, ali je u meču ukupno bio samo 21 gem. Zhang je sjajno otvorila meč i s dva breaka u prvom setu došla do velikih 1:6. Činilo se da Kineskinja u potpunosti vlada mečom no u drugom setu vraća se Kerber. Njemačka tenisačica pokazuje zašto je treća na svijetu i rutinski dolazi do izjednačenja sa 6:2.

Ipak, u trećem setu, Kerber je potpuno neočekivano pala. Zhang dolazi do tri breaka, Kerber osvaja svega sedam poena i epilog je slavlje Kineskinje sa 0:6. Nešto slično dogodilo se i Garciji protiv Arine Sabalenke.

Iako Francuskinja nije bila favorit kao Kerber, iznenadio je njen pad u posljednjem setu. Prva je do vodstva stigla Garcia i to nakon vrlo napetog prvog seta u kojemu je bilo čak sedam breakova. S 5:7 Garcia je okončala prvu dionicu meča. Imala je Francuskinja u nastavku vodstvo od 4:5 i servis za meč, ali se Sabalenka uspjela vratiti i sa 7:3 u tie-breaku odvesti meč u treći set.

U posljednjem setu Garcia je doživjela potop. Jednako kao i Kerber (mala razlika je u tome što je Garcia osvojila devet poena), Francuskinja je izgubila set sa 6:0.

Protiv još jedne domaće tenisačice, Qiang Wang, Pliškova nije imala nikakve šanse. Prvi set Wang je odradila rutinski i s jednim breakom relativno mirno privela set kraju. U drugom setu, Pliškova je vodila s 4:1, no onda Kineskinja s dva brza breaka prelazi u vodstvo i s novih 4:6 zaključuje meč.

Problema kao ranije navedene kolegice nisu imale druga nositeljica Caroline Wozniacki i mlada Naomi Osaka. Wozniacki je u dva seta svladala Anettu Kontaveit, dok je Osaki trebalo nešto više od sat vremena da pobijedi Juliju Goerges.

WTA Peking, osmina finala:
Julia Goerges (Njemačka, 10) - Naomi Osaka (Japan, 8) 1:6 2:6
Angelique Kerber (Njemačka, 3) - Shuai Zhang (Kina) 1:6 6:2 0:6
Katerina Siniakova (Češka) - Kiki Bertens (Nizozemska, 11) 6:4 6:3
Anett Kontaveit (Estonija) - Caroline Wozniacki (Danska, 2) 5:7 4:6
Karolina Pliškova (Češka, 7) - Qiang Wang (Kina) 4:6 4:6
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Caroline Garcia (Francuska, 4) 5:7 7:6(3) 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!