Nogomet

VIDEO: Milan preokrenuo zaostatak protiv Olympiakosa, Salzburg protiv Celtica, Fenerbahče do prve pobjede

Petar Jenjić • četvrtak, 04.10.2018.
VIDEO: Milan preokrenuo zaostatak protiv Olympiakosa, Salzburg protiv Celtica, Fenerbahče do prve pobjede
Foto: EPA

Vrlo zanimljivi prvi susreti drugog kola Europske lige su iza nas, a u nekoliko dvoboja vidjeli smo preokrete. Milan je okrenuo zaostatak protiv Olympiakosa, Bayer protiv AEK Larnace, a Salzburg protiv Celtica, dok je u sudačkoj nadoknadi Sporting stigao do pobjede protiv Vorskle...

Milan - Olympiakos 3:1

Do druge pobjede u skupini F stigao je Milan koji je s 3:1 bio bolji od Olympiakosa na San Siru. Nije tako izgledalo većim dijelom utakmice, ali u razmaku od 70. do 79. domaćin je postigao tri pogotka i riješio pitanje pobjednika.

Nakon što je Milanu prvo pogodak poništen zbog zaleđa, u vodstvo su stigli gosti u 14. minuti, centrirao je Leonardo Koutris, a glavom loptu u mrežu skrenuo Miguel Guerrero.

Sve do 70. minute rezultat se nije mijenjao, a tada je talijanska momčad stigla do poravnanja. Ricardo Rodriguez je ubacio, a Patrick Cutrone krasno glavom skrenuo loptu u mrežu.

Potpuni preokret uslijedio je šest minuta kasnije kada je Hakan Calhanoglu uposlio Gonzala Higuaina, a Argentinac matirao protivničkog vratara. Potpuni pad Olympiakosa zaključio je svojim drugim pogotkom Patrick Cutrone u 79. minuti, a ponovno je asistent bio Calhanoglu.

Bayer Leverkusen - AEK Larnaca 4:2

Na stopostotnom učinku ostao je i Bayer Leverkusen koji je kod kuće također preokrenuo zaostatak protiv AEK Larnace te u konačnici stigao do pobjede 4:2. Gosti su ovim porazom ostali na dnu ljestvice.

Prvu pravu priliku na susretu imao je domaćin u 14. minuti kada je Lars Bender pogodio okvir gola. Polovicom prvog poluvremena stigao je zato odgovor na drugoj strani.

Nakon jednog centaršuta Apostolos Giannou lagano je glavom skrenuo loptu prema Ivanu Trickovskom koji prima loptu na deset metar od gola, a zatim je i posprema u mrežu.

U samoj završnici prvog poluvremena Bayer ne stigao do poravnanja nakon krasno odigrane akcije. Karim Bellarabi asistirao je Kaiju Havertzu koji lakoćom posprema loptu u mrežu.

Strijelac prvog pogotka domaće momčadi upisao se u listu asistenata u 49. minuti nakon što je u kaznenom prostoru uposlio Lucasa Alarija. U završnici susreta vidjeli smo pravu malu golijadu, a sve je krenulo od Alarija koji je povećao vodstvo domaćina na 3:1.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Dimitris Raspas smanjio je zaostatak na 3:2, ali kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko pobjede pobrinuo se Julian Brandt

Tin Jedvaj ušao je u igru u 83. minuti susreta.

Qarabag - Arsenal 0:3

Još jednu pobjedu i nova tri boda upisao je Arsenal koji je slavio u gostima kod Qarabaga bez većih problema s 3:0 te tako ostavio današnjeg protivnika i dalje bez ijednog boda.

Četvrta minuta donijela je i prvi pogodak Arsenala koji je poentirao nakon kornera, poentirao je Sokratis nakon što je skrenuo udarac glavom Nacha Monreala i tako prevario vratara.

Topnici su podebljali vodstvo nakon osam minuta igre u nastavku. Dobro odigranu kontru zaključio je Emile Smith-Rowe koji je poentirao na dodavanje Alexa Iwobija.

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačnog pobjednika pobrinuo se Matteo Guendouzi u 80. minuti utakmice.

Filip Ozobić krenuo je u početnoj postavi, a zamijenjen je u 67. minuti.

Salzburg - Celtic 3:1

Nogometaši Salzburga upisali su i drugo slavlje ove sezone u Europskoj ligi, večeras su na domaćem terenu s 3:1 bili bolji od Celtica koji je sada na polovičnom učinku od jedne pobjede i poraza.

Već u drugoj minuti gosti su stigli do vodstva, na jednu dugačku loptu dobro je reagirao Odsonne Edouard koji se prvo dobro izborio za prostor protiv protivničkog igrača u šesnaestercu, a zatim poslao loptu u suprotni kut.

Na odgovor austrijske momčadi čekalo se do 56. minute, Hanes Wolf spustio je loptu za Munasa Dabbura koji ju s peterca posprema iza Celticovog vratara. Samo pet minuta kasnije uslijedio je potpuni preokret kada se u kaznenom prostoru dobro snašao Takumi Minamino i spretno skrenuo loptu u mrežu.

Škotska momčad potpuno je posustala, a novi dokaz tomu jest izravan crveni karton Jamesu Forrestu i penal za domaćina. Siguran izvođač bio je Dabbur.

Marin Pongračić odigrao je cijeli susret za austrijsku momčad, dok Filip Benković zbog ozljede nije bio u sastavu gostiju.

Fenerbahče - Trnava 2:0

Nakon vrlo slabe predstave protiv Dinama, Fenerbahče se probudio i u drugom kolu s 2:0 na domaćem terenu svladao Trnavu. Bila jer je to dominantna predstava turske momčadi koja je dominirala u gotovo svim segmentima igre. Ovom pobjedom tako se izjednačila s današnjim protivnikom na tri boda.

Na pogodak u Istanbulu čekalo se do 52. minute kada je poveo domaćin, nakon gužve najbolje je reagirao Islam Slimani koji je zatresao mrežu.

Isti je igrač po drugi puta poentirao u 69. minuti kada je nakon ubačaja Andrea Ayewa glavom skrenuo loptu u mrežu.

Vrijedi izdvojiti i preokret Sportinga koji je sve do 90. minute zaostajao protiv Vorskle, ali je ipak uspio doći do pobjede od 2:1. Strijelci su bili Fredy Montero i Jovane Cabral, dok je za domaću momčad još u prvom poluvremenu poentirao Vladislav Kulach.

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Milan3:1Olympiakos
Real Betis3:0Dudelange
1Real Betis 67:2+512
2Olympiakos 611:6+510
3Milan 612:9+310
4Dudelange 63:16-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!