Košarka

VIDEO: Dobar nastup Bogdanovića u pobjedi Pacersa kod Rocketsa, mala minutaža Zupca

Branimir Korać • petak, 05.10.2018.
VIDEO: Dobar nastup Bogdanovića u pobjedi Pacersa kod Rocketsa, mala minutaža Zupca
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bile samo dvije utakmice, a momčadi s hrvatskim igračima upisale su pobjedu. Pacersi su slavili protiv Rocketsa, a Lakersi protiv Kingsa...

Prvi nastup u predsezoni upisali su Indiana Pacersi koji su gostovali kod Houstona i upisali pobjedu 110:100. Bojan Bogdanović bio je u petorci Pacersa i odradio dobro 23 minute uz ubačenih 11 poena (0/2 za dva, 3/5 za tri, 2/2 slobodna) čemu je dodao po tri skoka i asistencije.

Pacersi su imali lijepu prednost u trećoj dionici, no Houston je napravio preokret serijom 23:2 koju je prekinuo Bogdanović tricom poslije koje su se Pacersi konsolidirali. U zadnjoj dionici došli su do dvoznamenkaste prednosti i mirno priveli susret kraju.

Najefikasniji kod Pacersa bio je Victor Oladipo s 24 poena, Domantas Sabonis dodao je 15 poena i 12 skokova, a TJ Leaf 13 poena i 12 skokova. Kod Rocketsa James Harden ubacio je 17 poena uz deset asistencija i šest skokova, a Carmelo Anthony 16 poena uz pet skokova.

U kalifornijskom dvoboju Los Angeles Lakersi su igrali protiv Sacramento Kingsa i upisali pobjedu 128:123. Nema posebno dobrih vijesti vezanih uz status Ivice Zupca, ponovno je igrao malo, samo šest minuta proveo je na parketu i za to vrijeme upisao je četiri poena (2/3 za dva) i skok.

Javale McGee ponovno je krenuo u petorci i čak i nije puno igrao, samo 21 minutu, ali ostatak vremena Lakersi su uglavnom igrali i uigravali nisku petorku koju će čini se ipak dosta koristiti u novoj sezoni, a kako sada stvari stoje status Zupca nije se posebno promijenio u odnosu na prošlu sezonu.

Sjajnu utakmicu odigrao je Brandon Ingram koji je ubilježio 31 poen uz devet skokova, a LeBron James završio je s 18 poena. Kod Kingsa Marvin Bagley ubilježio je 19 poena i deset skokova, a De'Aaron Fox 18 poena uz pet asistencija.

NBA:
Houston Rockets - Indiana Pacers 100:110
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 128:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!