Tenis

Del Potro najuvjerljiviji, svi u dva seta do polufinala

Mihaela Bradovski • petak, 05.10.2018.
Del Potro najuvjerljiviji, svi u dva seta do polufinala
Foto: EPA

Nositelji su bili uspješni u četvrtfinalu turnira u Pekingu te su izborili prolaz dalje. Među četiri najbolja tako je prošao i prvopostavljeni Juan Martin del Potro...

Prvi britanski reket Kyle Edmund izborio je nastup u polufinalu turnira u Pekingu. Edmund je u četvrtfinalu svladao kvalifikanta Dušana Lajovića u dva seta i tako prošao u polufinale ipak nešto lakšom pobjedom nego u prva dva kola kada je igrao tri seta.

Najuvjerljiviji bio je očekivano Juan Martin Del Potro koji je izgubio samo tri gema u meču protiv Filipa Krajinovića. Samo sat vremena trebalo je prvom nositelju da i drugog tenisača iz Srbije isprati iz turnira u četvrtfinalu.

Jednako brz bio je i Nikoloz Basilašvili koji je izgubio gem više u meču protiv Maleka Jazirija. Gruzijac je potvrdio status favorita, a Jaziri nakon što je šokirao Alexandera Zvereva nije uspio doći do još jednog iznenađenja.

I četvrti sudionik polufinala slavio je u dva seta. Fabio Fognini igrao je protiv Martona Fucsovicsa i odnio je pobjedu s dva puta po 6:4.

Peking, četvrtfinale:
Kyle Edmund (Velika Britanija, 5) - Dušan Lajović (Srbija) 6:3, 7:6(4)
Juan Martin Del Potro (Argentina, 1) - Filip Krajinović (Srbija) 6:3, 6:0
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Malek Jaziri (Tunis) 6:2, 6:2
Fabio Fognini (Italija) - Marton Fucsovics (Mađarska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!