Tenis

Del Potro bez borbe, Basilašvili preko Edmunda do finala Pekinga

Jan Šneler • subota, 06.10.2018.
Del Potro bez borbe, Basilašvili preko Edmunda do finala Pekinga
Foto: EPA

Iako se očekivao dvoboj Del Potra i Edmunda u finalu ATP turnira u Pekingu, Gruzijac Basilašvili iznenadio je Britanca te se plasirao u svoje četvrto ATP finale...

Iako se očekivao sjajan meč između Juana Martina Del Potra i Fabija Fogninija, Talijan je predao meč Argentincu bez ijednog odigranog poena. Kako potvrđuju iz organizacijskog odbora ATP turnira u Pekingu, Fognini ima problema sa zglobom te nije bio u stanju odigrati polufinalni meč protiv Del Potra. U drugom polufinalnom susretu, Nikoloz Basilašvili iznenađujuće je slavio protiv Kylea Edmunda.

Gruzijac je odmah u prvom gemu došao do breaka, no već u sljedećem prepustio gem protivniku. Nakon početnog šoka, Britanac se uspio brzo vratiti i pred kraj seta doći u priliku za set. Pri vodstvu 5:4 i servisu Gruzijca, Edmund je imao dvije set lopte, no Basilašvili se spasio. Set je otišao u tie-break u kojemu Edmund ima veliko vodstvo od 4:1, no Basilašvili radi preokret i dolazi do 4:6.

Taman kad je trebao servirati za set, Basilašvili gubi još jedan servis i Edmund uspijeva izjednačiti. Britanac ipak nije dugo izdržao te je brzo prepustio još jedan poen Gruzijcu koji mirno servira za vodstvo nakon prvog seta. U drugom setu, Basilašvili je ponovno prvi došao do breaka.

Već u drugom gemu imao je break, vodio s 2:5 i čak u osmom gemu imao jednu meč loptu. Nije ju uspio iskoristiti, ali mu je ostao servis pri vodstvu 3:5 za meč. Tu je ponovno zakazao Gruzijac i dozvolio Britancu da mu još jednom oduzme servis. Ipak, kao što se Britanac vratio u prvom setu, tako je sada uspjelo Basilašviliju. Odmah u sljedećem gemu, Gruzijac dolazi do 0:40 i koristi drugu meč loptu za prolazak u finale, svoje četvrto u karijeri.

ATP Peking, polufinale:
Juan Martin Del Potro (Argentina, 1) - Fabio Fognini (Italija)*
*Fognini predao meč
Kyle Edmund (Velika Britanija, 5) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) (6)6:7 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!