Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo, 07.10.2018, 16:30 h, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 1027
Suci: Ivan Vučković, Ivica Modrić, Igor Krmar
Rudeš
Rudeš
0:3 Dinamo
Mario Budimir 23', 28'
Amir Rrahmani 74'
Dinamo

VIDEO: Dinamo lakoćom svladao Rudeš i ostao neporažen

Iz Kranjčevićeve: Jan Šneler • nedjelja, 07.10.2018.
VIDEO: Dinamo lakoćom svladao Rudeš i ostao neporažen
Foto: EPA

U desetom kolu HT Prve lige, vodeći Dinamo rutinski je svladao posljednju momčad prvenstva i upisao sedmu pobjedu ove sezone...

Ugodno listopadsko poslijepodne privuklo je oko 1500 gledatelja na stadion u Kranjčevićevoj gdje su ogled 10. kola HT Prve lige odigrali Rudeš i Dinamo. Zagrebački Modri nakon velike pobjede protiv Anderlechta, prikazali su još jednu dobru predstavu u prvenstvu i posve zasluženo slavili protiv Rudeša.

Dinamo je vrlo dobro krenuo u susret. Već u drugoj minuti, Mislav Oršić ozbiljno je zaprijetio iz slobodnog udarca, no vratar Rudeša bio je spreman. Deset minuta kasnije, Mario Musa probio je lijevi bok i oštro ubacio u šesnaesterac, no tamo nije bilo nikoga od Dinamovih igrača.

U 14. minuti i Rudeš je ozbiljnije zaprijetio. Iskosa, s desetak metara pokušao je Anthony Kalik, no njegov udarac pogodio je vanjski dio mreže. Općenito, prvih petnaestak minuta, Rudeš je dobro parirao Dinamu i izgledao vrlo motivirano i rastrčano. U 19. minuti, domaći su mogli doći do vodstva. Robert Mišković se u gužvi dočepao lopte, pokušao ju progurati pored Danijela Zagorca, no Dinamov vratar bio je spreman.

U tim minutama stala je i igra Rudeša. Dinamo se uozbiljio i nešto kasnije došao do vodstva. Mario Gavranović lijepo se oslobodio svog čuvara, proigrao Maria Budimira koji bez problema zabija za 0:1. Samo šest minuta kasnije, Modri povećavaju vodstvo. Ponovno je u glavnoj ulozi Budimir koji ovoga puta lijepo glavom pogađa suprotni kut gola Rudeša.

Gosti su sve bolje igrali, pogotovo s takvim kapitalom od dva pogotka prednosti. U 34. minuti Damian Kadzior odlično je pucao iz slobodnog udarca, no njegov dobar pokušaj pogađa stativu. Pet minuta kasnije, u listu strijelaca mogao se upisati i Gavranović, no njegov pokušaj odlazi iznad gola.

Do kraja poluvremena, novih pogodaka nije bilo, a treba istaknuti vrlo ružan potez domaćeg vratara Dominika Picaka. Picak je nepotrebno nakon jednog kornera udario u glavu stopera Dinama Amir Rrahmanija. Sudac Ivan Vučković to nije vidio, no ne sumnjamo da bi posegnuo za direktnim isključenjem da je primijetio nesportski potez Rudešova vratara.

U nastavku susreta igra se primirila. Dinamo svjestan kako ima veliku prednost nije imao potrebe pretjerano ganjati rezultat, dok Rudeš jednostavno nema dovoljno kvalitete da ozbiljnije zaprijeti Modrima. Većinom su domaći pokušavali nešto napraviti preskakanjem igre, no to su Dinamovi stoperi vrlo lako branili.

U 71. minuti, Rudeš je imao priliku smanjiti vodstvo, ali je Tomislav Mrkonjić bio mrvicu prekratak. Dvije minute kasnije, Kadzior je ponovno okušao udarac, no još jednom Picak je bio na mjestu i skrenuo loptu u korner. Korneri i akcije iz njih veliki su forte Dinamove igre ove sezone, a to su pokazali i danas.

Fantastična je bila akcija u kojoj je sudjelovalo više Dinamovih igrača. Lopta je krenula od Luke Menala koji je kratko izveo korner do Kadziora. Ovaj vraća loptu na rub šesnaesterca i od tamo do Gavranovića koji prekrasno upošljava Rrahmanija kojemu nije problem bilo iz velike blizine pogoditi prazna vrata.

Bila je to akcija koja je publiku digla na noge, a par minuta kasnije, Menalo je mogao postići i četvrti Dinamov pogodak. Izletio je mladi Dinamov veznjak pred vratarom Rudeša, no u ključnom trenutku nije bio dovoljno precizan te je Picak upisao još jednu obranu. Na samom kraju utakmice, Gavranović je matirao vratara Rudeša, no pomoćni sudac označio je zaleđe te je gol poništen.

Dinamo je ovom pobjedom ostao neporažen nakon deset odigranih kola te vrlo suvereno drži prvu poziciju na ljestvici. S druge strane, Rudeš je i dalje na posljednjem mjestu sa samo dva osvojena boda.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3674:20+5492
2Rijeka 3670:36+3467
3Osijek 3661:36+2562
4Hajduk 3659:39+2062
5Gorica 3657:46+1159
6Lokomotiva 3651:43+849
7Slaven Belupo 3641:53-1237
8Inter-Zaprešić 3640:84-4431
9Istra 1961 3631:73-4225
10Rudeš 3626:80-5414

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!