Tenis

Dodig i Mektić ponovno protiv Maracha i Pavića, Han i Jurak sredile prve nositeljice

Branimir Korać • srijeda, 10.10.2018.
Dodig i Mektić ponovno protiv Maracha i Pavića, Han i Jurak sredile prve nositeljice
Foto: FaH

Čak tri para s hrvatskim predstavnicima uspješno su odradili posao ove srijede i izborili prolaz u sljedeće kolo. Jedini koji nije prošao dalje je Franko Škugor koji je na drugoj strani imao Matu Pavića...

Stopostotan učinak nije bio moguć jer su u osmini finala u Šangaju Mate Pavić i Franko Škugor igrali jedan protiv drugog, a u pravoj drami uspješniji su bili Oliver Marach i Pavić koji su nakon velike borbe svladali Dominica Inglota i Škugora.

Inglot i Škugor propustili su puno prilika, imali su tri vezane meč lopte u drugom setu kod 5:4 te još dvije u produženom tie-breaku, no na kraju su Marach i Pavić ipak imali više koncentracije i mirnoće te nakon velike bitke i 16:14 u produženom tie-breaku, prošli su dalje.

U četvrtfinalu igrat će protiv Ivana Dodiga i Nikole Mektića koji su imali lakši posao protiv Francuza Adriana Mannarina i Gaela Monfilsa. Mannarino i Monfils nisu imali šanse protiv vrlo dobre hrvatske kombinacije te su poraženi s dva puta po 6:4.

Marach i Pavić igrali su protiv Dodiga i Mektića prije nekoliko dana u polufinalu turnira u Pekingu gdje su bili bolji sa 7:6, 6:2.

Odličan rezultat ostvarila je Darija Jurak koja je s Kineskinjom Xin-Yun Han svladala prve nositeljice turnira u Tianjinu Irinu Begu i Barboru Krejčikovu. I tu je odluka pala u produženom tie-breaku koji je hrvatsko-kineska kombinacija dobila s 10:8.

Protivnice u polufinalu bit će Monique Adamczak i Jessica Moore s kojom je Jurak jedno vrijeme i nastupala u paru.

Šangaj, osmina finala:
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 2) - Dominic Inglot/Franko Škugor (Velika Britanija/Hrvatska) 3:6, 7:6(4), 16:14
Ivan Dodig/Nikola Mektić (Hrvatska/Hrvatska, 8) - Adrian Mannarino/Gael Monfils (Francuska/Francuska) 6:4, 6:4

Tianjin, četvrtfinale:
Xin-Yun Han/Darija Jurak (Kina/Hrvatska) - Irina Begu/Barbora Krejčikova (Rumunjska/Češka, 1) 6:4, 4:6, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!