Tenis

Nositeljice uvjerljive u Tianjinu, Pliškova prepustila Slovenki samo tri gema

Branimir Korać • srijeda, 10.10.2018.
Nositeljice uvjerljive u Tianjinu, Pliškova prepustila Slovenki samo tri gema
Foto: EPA

Uz pobjedu Petre Martić protiv Kineskinje Liu, odigrana su još tri susreta osmine finala na turniru u Tianjinu gdje su sve tri nositeljice bile uspješne...

Prva nositeljica turnira u Tianjinu, Karolina Pliškova, upisala je pobjedu u dva seta za samo 50 minuta protiv Polone Hercog. Pliškova je bila vrlo uvjerljiva, izgubila je samo tri gema i projurila u četvrtfinale. Čehinja se u cijelom meču suočila samo s jednom break loptom i to na servisu za meč kada je već bilo jasno da će proći dalje.

Nešto više problema imala je peta nositeljica Su-Wei Hsieh koja je protiv 21-godišnje Ruskinje Veronike Kudermetove izgubila drugi set, ali u trećem je ponovno bila na visokoj razini i sa 6:2, 2:6, 6:2 prošla u četvrtfinale. Kudermetova je ove godine već jednom iznenadila Tajvanku u Stuttgartu gdje ju je svladala u dva seta, ali ovdje je Hsieh bila opreznija.

Nikakvih problema nije bilo za Arinu Sabalenku koja nastavlja sa sjajnim igrama ove godine. Mlada Bjeloruskinja lakoćom je svladala Poljakinju Magdu Linette s glatkih 6:1, 6:3 u meču koji je mogla i ranije dovršiti da je bilo manje nervoze na break loptama.

U četvrtak su na rasporedu preostali mečevi osmine finala nakon kojih će protivnicu u četvrtfinalu saznati i Petra Martić.

Tianjin, osmina finala:
Karolina Pliškova (Češka, 1) - Polona Hercog (Slovenija) 6:1, 6:2
Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh, 5) - Veronika Kudermetova (Rusija) 6:2, 2:6, 6:2
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 4) - Magda Linette (Poljska) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!