Nogomet

Vlašić: "Najvažnija utakmica ove generacije, pobjeda je obveza svih nas"

hns.family, Petar Jenjić • četvrtak, 11.10.2018.
Vlašić: "Najvažnija utakmica ove generacije, pobjeda je obveza svih nas"
Foto: FaH

Raspoloženi Nikola Vlašić bit će jedna od glavnih uzdanica Hrvatske U-21 u presudnom okršaju za odlazak na Europsko prvenstvo...

Pobjedama protiv Grčke u Puli i kod San Marina 15. listopada Hrvatska U-21 reprezentacija osigurat će nastup na Europskom prvenstvu. Susret protiv Grčke najavio je Nikola Vlašić koji vjeruje kako momčad može ponoviti dobru predstavu kao na gostovanju kod Bjelorusije.

"Susret s Grčkom najvažnija je utakmica ove generacije jer pada odluka o odlasku na Europsko prvenstvo, iako bismo vjerojatno imali i šansu kroz dodatne kvalifikacije. Pobjeda je obveza svih nas u reprezentaciji. Mnogi su igrači već u inozemstvu i Europsko prvenstvo bilo bi im odskočna daska za bolji status u klubu ili odlazak u bolji klub. To bi bilo plus za sve nas. Prava smo momčad, kao jedna obitelj."

"Odigrali smo u Grčkoj 1:1 i svi se slažemo da su neugodan suparnik, no budemo li na potrebnoj razini, nemamo se čega bojati. Smatram da smo sada jači nego u Solunu, i svi smo potpuno usredotočeni. Mislim da imamo moćan sastav, moramo paziti na njihove protunapade s obzirom na to da ćemo vjerojatno imati posjed."

Osvrnuo se Vlašić i na odlazak u CSKA Moskvu u kojoj pokazuje kako jako puno vrijedi, za razliku od Evertona gdje je vidio kako neće dobiti pravu priliku.

"Jako sam zadovoljan, u Moskvi me cijene i igram svaku utakmicu. Trener je izrazito želio da dođem, treba mi kontinuitet da mogu pokazati što znam. Vjerujem da sam na dobrom putu. Vidio sam da u Evertonu neću dobiti šansu i mislim da je CSKA pun pogodak."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!