Nogomet

VIDEO: Portugal do punog plijena u Poljskoj, Srbija slavila u Podgorici

Petar Jenjić • četvrtak, 11.10.2018.
VIDEO: Portugal do punog plijena u Poljskoj, Srbija slavila u Podgorici
Foto: EPA

Krenulo je i treće kolo u Ligi nacija gdje je odigrano nekoliko zanimljivih utakmica. Srbija je na gostovanju kod Crne Gore uspjela doći do sva tri boda, dok je novu pobjedu upisao i Portugal koji je slavio kod Poljske...

Poljska - Portugal 2:3

Na stopostotnom učinku ostaju nogometaši Portugala koji su na gostovanju kod Poljske nakon preokreta slavili s 3:2. U skupini 3 tako su ostali usamljeni na vrhu, dok Poljska i Italija imaju po jedan bod.

Nakon 18 minuta igre u vodstvo je stigao domaćin, Rafal Kurzawa ubacio je iz kornera na drugu stativu gdje se našao Krzysztof Piatek i glavom skrenuo loptu u mrežu. Međutim, već do kraja poluvremena Portugal je stigao do preokreta.

U 31. minuti gostujuća momčad odigrala je lijepu akciju, a u ulozi asistenta našao se Pizzi koji je u petercu pronašao Andrea Silvu koji bez većih poteškoća matira protivničkog vratara.

I onda u samoj završnici poluvremena dugačku je loptu u kaznenom prostoru uspio dobiti Rafa Silva koji je prošao vratara, ali se ispred njega našao Kamil Glik koji je, umjesto u korner, nespretno skrenuo loptu u vlastiti gol.

Sedam minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Portugalcima za novi, ukupno treći pogodak na susretu. Bernardo Silva izborio se za prostor na rubu kaznenog prostora i krasnim udarcem pogodio sami kut poljskih vrata.

U 77. minuti Poljaci su smanjili zaostatak, nakon što je krasno iz poluvoleja, s ruba kaznenog prostora, poentirao Kuba Blaszczykowski.

Crna Gora - Srbija 0:2

Zanimljiva utakmica odigrana je u Podgorici gdje je do druge pobjede stigla Srbija koja je s 2:0 bila bolja od Crne Gore. Današnjim slavljem srpska reprezentacija čvrsto drži prvo mjesto skupine 4 sa sedam bodova, dok je Crna Gora ostala na četiri.

Gosti su do vodstva stigli u 18. minuti iz kaznenog udarca, nakon što Tadića u šesnaestercu srušio Stojković. Siguran izvođač bio je Aleksandar Mitrović koji je vratara poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Srbija je nakon postignutog pogotka igrala bolje, lakše dolazeći pred suparnička vrata. Veliku priliku u 31. minuti promašio je Tadić, a deset minuta kasnije udarac Lukića iz daljine otišao je preko gola.

U drugom su poluvremenu Crnogorci preuzeli kontrolu, no Srbija se dobro branila. 78. minuta donijela je isključenje crnogorskog izbornika Ljubiše Tumbakovića koji nije bio zadovoljan određenim sudačkim odlukama.

Ipak, domaćin nije stigao do pogotka, a kazna je uslijedila na drugoj strani. Igrala se 80. minuta kada se po drugi puta na susretu u strijelce upisao Mitrović.

Litva - Rumunjska 1:2

Srbiji je na ruku mogao ići i rezultat iz druge utakmice skupine u kojoj je Rumunjska s 2:1 bila bolja na gostovanju u Litvi.

Rumunji su poveli u 13. minuti nakon spretne reakcije Alexandrua Chipciua u kaznenom prostoru, a rezultat se nije mijenjao sve do same završnice kada je za poravnanje zabio Arturas Žulpa. Ipak, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade gosti su ipak stigli do sva tri boda, a poentirao je Alexandru Maxim.

Liga nacija, Liga A:
Poljska - Portugal 2:3

Liga C:
Crna Gora - Srbija 0:2
Izrael - Škotska 2:1
Litva - Rumunjska 1:2

Liga D:
Farski otoci - Azerbajdžan 0:3
Kosovo - Malta 3:1

Liga nacija, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Poljska2:3Portugal
1Portugal 45:3+28
2Italija 42:205
3Poljska 44:6-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!