Nogomet

Hrvatska svladala Grčku u utakmici odluke i na milimetar je do plasmana na EP!

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 12.10.2018.
Hrvatska svladala Grčku u utakmici odluke i na milimetar je do plasmana na EP!
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u Puli je svladala Grčku i napravila ogroman korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine!

Hrvatska - Grčka 2:0 (1:0)

Sudac: Jose Maria Martinez Sanchez (Španjolska)

Kretanje rezultata: 1:0 Triantafyllos Pasalidis (40., autogol), 2:0 Josip Brekalo (94.)

Hrvatska: Posavec, Uremović, Ćaleta-Car, Benković, Sosa, Vlašić, Šunjić, Ivanušec, Halilović (77. Fiolić), Jakoliš, Brekalo (94. Babić)

Grčka: Kotsaris, Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Kiriakopoulos, Galanopoulos, Karachalios, Limnios, Androutsos (64. Chatzigiovanis), Lamprou (68. Chatzidiakos), Vergos (64. Kotsopoulos)

Žuti kartoni: Nikolaou (3.), Galanopoulos (45.), Karachalios (50.), Jakoliš (58.), Nikolaou (65.), Benković (80.), Fiolić (84.), Kiriakopoulos (87.), Halilović (94.)

Isključenja: Nikolaou (65.)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine ostvarila je zacrtano i upisala pobjedu protiv Grčke koja ju je dovela na prvo mjesto u skupini uoči posljednjeg kola.

Samo prvoplasirani prolazi izravno na Europsko prvenstvo, a Hrvatska da bi potvrdila plasman na Euro, mora u ponedjeljak svladati San Marino što ne bi smio biti veliki problem.

Protiv Grka nije bilo jednostavno, krenula je Hrvatska dosta nervozno i imala je dosta problema na početku susreta kada je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama glavu iznad vode održavao Josip Posavec, a Grci su imali i pogođenu gredu.

Ipak je Hrvatska imala prednost na odmoru. Nikola Vlašić je nakon suradnje s Bornom Sosom pucao u 40. minuti s 13-14 metara, lopta je na putu prema golu pogodila Pasalidisa i prevarila gostujućeg vratara, dovoljno da završi u mreži.

Novi problemi za Grčku uslijedili su u drugom poluvremenu kada je Nikolaou zaradio drugi žuti karton, 25 minuta prije kraja, te goste stavio u još težu situaciju.

S igračem manje Grčka nije uspjela stvoriti veći pritisak i doći do poravnanja, a Hrvatska je stavila točku na i u sudačkoj nadoknadi kada je Josip Brekalo iz krasne solo akcije zabio za konačnih 2:0.

Hrvatska se tako bodovno izjednačava s Grčkom, ali dolazi na prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.

TIJEK SUSRETA:

95. - Kraj! Hrvatska je upisala pobjedu i na milimetar je do plasmana na Europsko prvenstvo!

94. - 2:0! Josip Brekalo!! Krasan dribling i prolazak Brekala koji dolazi do gola iskosa s lijeve strane i sjajno pogađa za 2:0!

90. - Četiri minute nade za Grčku.

88. - Dobra prilika za Benkovića koji je 15 metara pucao, ali lopta je zapela u gužvi i otišla u korner.

85. - Pet minuta je do kraja, Hrvatska čuva prednost i sve je bliže pobjedi koja bi je dovela na prvo mjesto u skupini.

76. - Iako s igračem manje, Grci pokušavaju što više napasti, jednostavno nemaju što čekati jer im rezultat ne odgovara i udaljuje ih od Europskog prvenstva.

65. - Grčka ostaje s igračem manje nakon što je Nikolaou napravio prekršaj na sredini terena kako bi spriječio kontranapad te je zasluženo dobio drugi žuti karton.

56. - Prva prijetnja Grka u drugom dijelu, Lamprou je dobro prošao, ušao u 16 metara i opalio snažno, ali Posavec odlično brani još jednom.

51. - Imala je Hrvatska slobodan udarac u idealnoj poziciji po sredini na 18 metara, pokušao je Vlašić, ali lopta je zapela u živom zidu.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela u Puli, Hrvatska je proigrala u zadnjih 15 minuta, pritisnula Grke i na kraju nosi prednost na odmor.

45. - Slobodan udarac za Hrvatsku na 25 metara, sjajno ga je izveo Halilović, no grčki vratar fantastičnom obranom izvlači loptu iz gornjeg kuta.

40. - 1:0! Hrvatska vodi golom Nikole Vlašića! Sosa ga je pronašao u 16 metara, Vlašić se okreće i s nekih 13-14 metara vara grčkog vratara! Lopta je na putu prema golu dodirnula Pasalidisa i Kotsaris je prevaren.

39. - Pokušao je Ćaleta-Car glavom nakon ubačaja iz kornera, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

38. - Hrvatska je krenula nešto ambicioznije prema naprijed, ali i dalje nema konkretne akcije i veće prijetnje ua grčkog vratara, tek nekoliko slabašnih pokušaja.

29. - Zaprijetila je sada Hrvatska, Vlašić i Jakoliš su kombinirali, ali šut je na kraju bio neprecizan i otišao je pokraj gola.

23. - Još jednom spašava Posavec nakon pokušaja opasnog Vergosa koji je ostao sam na sedam-osam metara, ali vratar Hajduka sjajno brani.

20. - Hrvatska definitivno ima veću individualnu kvalitetu, zvučnija imena, ali Grci nekako izgledaju organiziranije i nisu bezopasni.

9. - Grci stvaraju dosta problema i pokazuju da nisu slučajno na prvom mjestu u skupini. Hrvatska još uvijek bez pokušaja prema golu gostiju.

3. - Ogromni problemi za Hrvatsku nakon tri minute igre, Grci su imali dva čista zicera, Vergos je iz blizine pokušao, sjajno je obranio Posavec, iz drugog pokušaja Nikolaou je zatresao gredu i Hrvatska je imala puno sreće.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!