Nogomet

VIDEO: Gavranović zabio za Švicarsku, Lukaku ipak odveo Belgiju do pobjede

Mihaela Bradovski • petak, 12.10.2018.
VIDEO: Gavranović zabio za Švicarsku, Lukaku ipak odveo Belgiju do pobjede
Foto: EPA

Odigran je još jedan dvoboj u Ligi A Lige nacija, a u njemu je Belgija svladala Švicarsku unatoč pogotku Marija Gavranovića. U Ligi B Austrija je bila bolja od Sjeverne Irske...

Uz dvoboj između Hrvatske i Engleske, u Ligi A odigran je još jedan susret i to u Bruxellesu između Belgije i Švicarske. Romelu Lukaku bio je koban za Švicarce postigavši dva pogotka i poništivši gol Marija Gavranovića.

Bio je to očekivano zanimljiv i otvoren susret s nizom prilika, a na kraju uspješniji su ipak bili domaćini iako ne bi bilo nezasluženo i da je Švicarska uzela bod.

Belgija je povela u 58. minuti kada je Thomas Meunier lijepo pronašao u 16 metara Lukakua koji iskosa dobro puca i šalje loptu u mrežu.

Švicarska se vratila u utakmicu u 76. minuti, ubačaj u 16 metara završio je na glavi Elvedija koji šalje loptu u sredinu, tamo ona dolazi do Dinamovog napadača Marija Gavranovića, a on lijepim udarcem zabija za 1:1.

Belgija je ipak u završnici došla do pobjede, u 84. minuti ponovno je Lukaku dobro proigran, došao je sam pred Sommera i rutinski zabio.

U Ligi B odigrana je također jedna utakmica i to u Beču gdje je Austrija ugostila Sjevernu Irsku i upisala pobjedu 1:0. U tvrdoj utakmici pobjedu Austrijancima donio je Marko Arnautović pogotkom u 71. minuti kada je pobjegao gostujućoj obrani i rutinski zabio.

U Ligi C također po jedan pogodak na tri utakmice, a Finska je ostala na stopostotnom omjeru i treći put slaveći 1:0. Ovaj put u gostima kod Estonije koju je svladala golom Teemua Pukkija u 91. minuti susreta.

Grci su istovremeno ugostili Mađarsku i u utakmici s malo prilika također slavili 1:0. Njima je sva tri boda donio Konstantinos Mitroglou pogotkom u 65. minuti.

U Ligi D Bjelorusi su svladali Luksemburg 1:0 i zasjeli na vrh skupine. Pobjedu im je donio Anton Saroka golom u 43. minuti. Moldavija je s dva pogotka Radua Ginsarija bez problema svladala San Marino.

Liga nacija, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Belgija2:1Švicarska
1Švicarska 414:5+99
2Belgija 49:6+39
3Island 41:13-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!