Nogomet

Southgate: "Bili smo daleko bolja momčad u drugom dijelu", Kane: "S malo više preciznosti, mogli smo slaviti"

Jan Šneler • subota, 13.10.2018.
Southgate: "Bili smo daleko bolja momčad u drugom dijelu", Kane: "S malo više preciznosti, mogli smo slaviti"
Foto: FaH

S hrvatske strane mogli su se čuti zadovoljni tonovi nakon susreta, a čini se da niti u engleskom taboru nisu pretjerano razočarani osvojenim bodom na Rujevici...

Iako je većina engleskih nogometaša istaknula kako je Engleska definitivno zaslužila slaviti, teško možemo reći da su gosti nezadovoljni konačnim ishodom. Znajući kako Španjolska ima veliku prednost, Englezima je primarni cilj ostanak u Ligi A.

"Pristup igrača bio je jako dobar. Jasno je kako su željeli nastupiti pred publikom, ali odradili su ovo odlično. U drugom dijelu bili smo daleko bolja momčad i da smo bili malo ubojitiji mogli smo pobijediti. Protiv Španjolske igrat ćemo pred više od 60 tisuća ljudi. Želimo biti kompetitivni i izabrat ću momčad koja će nas najbolje prezentirati", prenosi izjavu izbornika Garetha Southgatea britanski The Guardian.

Većina engleskih nogometaša istaknula je kako im je najveći problem bio muk na tribinama. Vrhunski nogometaši kakvi jesu navikli su na bučne arene i stadione, a ne prazne tribine i tišinu. Ipak, proces prilagodbe nije predugo trajao te su Englezi doista u drugom dijelu bili puno kvalitetniji.

"Teško je bez atmosfere, ali smo igrali dobro, naročito u drugom dijelu. S malo više preciznosti mogli smo slaviti. Čuli smo naše navijače i zahvaljujemo im na podršci. Promjena formacije nam je odgovarala i u drugom dijelu smo kreirali nekoliko dobrih šansi", dodao je kapetan Harry Kane.

Odličnu priliku u prvom dijelu imao je Eric Dier, no lopta koju je uputio prema golu zastala je na vratnici. Vezni igrač Engleske nije skrivao razočaranje što nije zabio.

"Nova formacija mi jako odgovara i ekipa je odradila dobru utakmicu. Jako je važno za nas da imamo fleksibilnost. Nevjerojatno, ali mislio sam da sam zabio. Odbila se od trave u stativu i bio je to veliki peh", zaključio je Dier.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!