Liga nacija, Liga B, skupina 1, 3. kolo, 13.10.2018, 15:00 h
Slovačka
Slovačka 1:2 Češka
Češka

VIDEO: Slovaci aktivniji, Česi učinkovitiji za prvu pobjedu u Ligi nacija

Jan Šneler • subota, 13.10.2018.
VIDEO: Slovaci aktivniji, Česi učinkovitiji za prvu pobjedu u Ligi nacija
Foto: EPA

U trećem kolu UEFA Lige nacija, Češka je pobjedom kod Slovačke došla do prvih bodova u ovom natjecanju...

U skupini 1 Lige B, sve momčadi sada imaju po dva odigrana susreta. Vodeća Ukrajina najzadovoljnija je ovim ishodom jer praktički pobjedom na svom terenu protiv Češke za par dana može osigurati prvo mjesto. Slovačka trenutno ima najviše šansi za ispadanje u Ligu C jer nema niti jedan osvojeni bod.

U današnjoj utakmici gledali smo dva potpuno različita poluvremena. Osim uzbuđenja u prvim minutama, prvi dio prošao je vrlo mirno i usporeno. U 10. minuti Česi su imali odličnu priliku, no nakon što je Matej Vydra pogodio stativu, odbijenu loptu Tomaš Souček nije uspio spremiti u mrežu. Većinom se borba vodila na sredini terene, a Slovačka, iako je imala očiglednu dominaciju u posjedu, nije uputila ozbiljniji udarac.

U nastavku susreta uzbuđenja nije nedostajalo. Prvo su Slovaci vrlo rano mogli doći do vodstva, no Ondrej Duda bio je zamalo neprecizan. Niti minutu kasnije, do vodstva dolaze gosti. Vrlo sigurno i rutinski, Michael Krmenčik pospremio je loptu u mrežu domaćeg vratara.

Vodeći pogodak Češke u potpunosti je otvorio utakmicu i sada smo već mogli uživati u puno boljem nogometu. U 56. minuti Robert Mak propustio je donijeti izjednačenje, no isto je pošlo za rukom Mareku Hamšiku šest minuta kasnije. Nakon kornera, gostujući vratar jedva je obranio prvi pokušaj Slovaka, no lopta se odbila do Hamšika koji je s par metara zakucao loptu u mrežu.

Utakmica se malo primirila, odrađene su i neke zamjene, no već u 76. minuti Patrik Schick koji je ušao par minuta ranije glavom zabija za novo vodstvo Češke. Slovaci su sada morali krenuti na glavu i pokušati svim snagama doći do izjednačenja, a gosti su to skoro iskoristili u 84. minuti, no ponovno je domaći vratar odlično reagirao i skrenuvši loptu u stativu otklonio opasnost.

U posljednjim trenucima, David Hancko mogao je donijeti izjednačenje Slovačkoj, no nedostajalo mu je malo više preciznosti. Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao te su gosti zasluženo došli do slavlja.

Liga nacija, Liga B, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka1:2Češka
1Ukrajina 45:509
2Češka 44:406
3Slovačka 45:503

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!