Rukomet

Tri pogotka Sulića i Cindrića u novom slavlju Kielcea

Jan Šneler • srijeda, 17.10.2018.
Tri pogotka Sulića i Cindrića u novom slavlju Kielcea
Foto: EPA

Osmo kolo poljske Superlige ponudilo je derbi Wisle i Kielcea iz kojeg je pobjednički izašla gostujuća momčad...

Kielce nastavlja svoju dominaciju poljskom Superligom te nakon osam odigranih kola još uvijek ne zna za poraz. Domaća Wisla upisala je drugi poraz u domaćem prvenstvu i za pobjedu protiv Kielcea ne zna pune dvije i pol godine. Točnije, unazad 13 međusobnih dvoboja svih 13 pripalo je Kielceu.

Očekivao se ipak nešto zanimljiviji ogled, no na kraju smo dobili potpuno zasluženu, ali rutinsku pobjedu gostiju. Već nakon prvog dijela bilo je jasno tko će odnijeti pobjedu u današnjem derbiju.

Kielce je imalo velikih osam pogodaka prednosti (10:18) i bez većih problema kontroliralo je tijek utakmice. Domaći nisu imali gotovo nikakvih šansi protiv raspoloženih gostiju i na kraju su uspjeli tek malo ublažiti poraz te je Kielce slavilo rezultatom 24:31.

Najbolji je kod gostiju bio Arkadiusz Moryto s devet golova, dok je za domaće Michal Daszek dodao sedam. Dobru partiju upisali su i hrvatski rukometaši. Renato Sulić je za domaći sastav postigao tri pogotka, dok je Luka Cindrić upisao jednak učinak, ali za gostujući sastav. Lovro Mihić nije se upisivao u listu domaćih strijelaca.

Poljska Superliga, 8. kolo:
Wisla Plock - Kielce 24:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!