Tenis

Dobar dan za favorite u Antwerpenu, Gasquet se jedini mučio

Branimir Korać • petak, 19.10.2018.
Dobar dan za favorite u Antwerpenu, Gasquet se jedini mučio
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti na ATP turniru u Antwerpenu gdje su sva četvorica favorita uoči četvrtfinala izborili nastup u polufinalu...

Drugi nositelj turnira u Antwerpenu Diego Sebastian Schwartzman za nešto više od sat i pol eliminirao je iskusnog Francuza Gillesa Simona. Schwartzman je tri puta gubio servis, ali je bez obzira na to konstantno on bio taj koji je imao prednost, a Simon se pokušavao vratiti.

Prvi nositelj Kyle Edmund još lakše je došao do polufinala, on je bez borbe preskočio Ilju Ivašku, bjeloruskog kvalifikanta.

Pobjedu u dva seta upisao je Gael Monfils koji je igrao protiv Vaseka Pospisila i slavio sa 7:5, 6:4. Monfils se suočio sa samo dvije break prilike i obje je spasio, a s druge strane Pospisil je u svakom setu izgubio po jedan servis i na kraju se oprostio od turnira.

Jedini meč u tri seta odigrali su Richard Gasquet i Jan-Lennard Struff, a Gasquet je u drami slavio sa 6:4, 6:7, 7:6. Gasquet je spasio jednu meč loptu u 13. igri trećeg seta, a iskoristio je tek osmu meč loptu, također svih osam u trećem setu.

ATP Antwerpen, četvrtfinale:
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 2) - Gilles Simon (Francuska, 5) 6:4, 6:3
Kyle Edmund (Velika Britanija, 1) - Ilja Ivaška (Bjelorusija, Q) predaja Ivaška
Gael Monfils (Francuska, 6) - Vasek Pospisil (Kanada) 7:5, 6:4
Richard Gasquet (Francuska, 4) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:4, 6:7(4), 7:6(9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!