Košarka

VIDEO: Najbolja Hezonjina utakmica u dresu Knicksa, Bogdanović vrlo precizan, ali Pacersi poraženi

Branimir Korać • utorak, 23.10.2018.
VIDEO: Najbolja Hezonjina utakmica u dresu Knicksa, Bogdanović vrlo precizan, ali Pacersi poraženi
Foto: EPA

Mario Hezonja i Bojan Bogdanović noćas su odigrali vrlo dobre utakmice u dresu New York Knicksa i Indiana Pacersa, ali obojica su na kraju upisali poraz...

Mario Hezonja odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u New York Knickse, ali nije pomogao svojoj momčadi na putu do pobjede. Imali su teškog protivnika u Milwaukee Bucksima koji su na kraju slavili 124:113, ali Knicksi mogu biti zadovoljni pruženim otporom.

Tek u završnici susreta Milwaukee se uspio odvojiti i stvoriti razliku predvođen Giannisom Antetokounmpom i Khrisom Middletonom koji su stvarali razliku kada je bilo najpotrebnije.

Hezonja je dio vremena proveo čuvajući Antetokounmpa što je iznimno težak zadatak, no borio se i pokušavao usporiti teško zaustavljivog Grka. Napadački je konkretniji nego u dosadašnjim susretima i to mu je donijelo i dobru minutažu. Odradio je ukupno 30 minuta i za to vrijeme upisao 18 poena (6/11 za dva, 2/5 za tri) uz četiri skoka, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

Antetokounmpo je ubilježio 31 poen i 15 skokova (devet u napadu), Khris Middleton je dodao 30 poena (7/8 trica) i sedam skokova, a Eric Bledsoe 16 poena uz 13 asistencija. Kod Knicksa Tim Hardaway završio je na 24 poena, Trey Burke 19 poena uz pet skokova, a Enes Kanter 14 poena uz 13 skokova.

Poraz su upisali i Pacersi koji su gostovali kod Timberwolvesa i izgubili 101:91. Minnesota je odradila vrlo dobar posao u obrani, natjerala Pacerse na niz teških šuteva i tu si je olakšala posao na putu do pobjede.

Bojan Bogdanović bio je dosta dobar, posebno napadački, ali nije pomoglo Pacersima da izbjegnu poraz. Upisao je 36 minuta i za to vrijeme ubacio 20 poena (4/7 za dva, 4/5 za tri) uz pet skokova te uz Victora Oladipa koji je također upisao 20 poena, ali uz šut 8/23, bio najefikasniji kod Indiane.

I za Pacerse vrijedi isto što i za Knickse ove noći, oni su također odigrali vrlo dobro prve tri četvrtine, ali u zadnjoj dionici nisu zadržali tu razinu igre i Minnesota je u ključnim trenucima bila bolja.

Domaćin je već u prvoj dionici ostao bez Andrewa Wigginsa koji je zaradio udarac i nije se više vraćao u igru, a u petorku se vratio Jimmy Butler i odmah ubacio 20 poena. Karl-Anthony Towns dodao je 17 poena i 15 skokova, a Jeff Teague deset asistencija.

Warriorsi su rutinski odradili posao protiv Phoenix Sunsa i svladali su ih 123:103. Očekivana pobjeda za Golden State koji nije pružio gostima nikakvu šansu u ovom dvoboju.

Dragan Bender nalazi se na kraju rotacije kod Sunsa i noćas je dobio samo tri minute i to na kraju kada je već sve bilo gotovo. Za te tri minute uhvatio je jedan skok.

Steph Curry predvodio je Warriorse s 29 poena i osam asistencija (6/13 za tri), a Kevin Durant dodao je 22 poena. Kod poraženih Devin Booker upisao je 28 poena uz šest asistencija i pet skokova, TJ Warren 27 poena, a Deandre Ayton 20 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Dallas Mavericksi upisali su drugu pobjedu i ostavili Chicago Bullse u lekaonici za prvu ovosezonsku pobjedu. Mavsi su slavili 115:109 uz dobar nastup Luke Dončića koji je još jednom potvrdio visok potencijal.

Sjajan je bio i DeAndre Jordan koji je treći put zaredom upisao double-double i postao prvi igrač Dallasa u zadnje 24 godine koji je tako otvorio sezonu.

Ipak prvi strijelac domaćina bio je Wesley Matthews s 20 poena, Dončić je dodao 19 poena i šest asistencija, a Jordan 18 poena i 16 skokova. Kod poraženih Zach LaVine bio je na 34 poena (5/7 trica), a Jabari Parker dodao je 20 poena.

Toronto Raptorsi lakoćom su pregazili Hornetse sa 127:106 u susretu koji je riješen vrlo brzo, a kasnije je Toronto samo rutinski održavao visoku prednost. Kawhi Leonard ubacio je 22 poena, Jonas Valančiunas 17 uz deset skokova, a Kyle Lowry 16 uz 14 asistencija. Kemba Walker s 26 poena i pet skokova ponovno je bio prvo ime Hornetsa, a 16 poena dodao je Jeremy Lamb.

Dramatično je bilo u Portlandu gdje su Blazersi u produžetku poraženi od Wizardsa 125:124. Produžetak su Wizardsi izborili ubačajem Bradleyja Beala sedam sekundi prije kraja nakon čega su pobjedu domaćinu pokušali donijeti Damian Lillard i Jusuf Nurkić, ali nisu zabili. U produžetku je Portland dobio priliku nakon što je John Wall promašio dva slobodna bacanja šest sekundi prije kraja, ali ponovno Blazersi, točnije Lillard, nije iskoristio zadnji napad i Washington slavi.

Markieff Morris ubacio je 28 poena uz devet skokova, Bradley Beal 25 poena uz osam skokova i sedam asistencija, Kelly Oubre 22 poena uz šest skokova, a Otto Porter 16 poena uz deset skokova.

Kod Blazersa Damian Lillard ubacio je 29 poena uz osam skokova i osam asistencija, Jusuf Nurkić pratio ga je s 22 poena i 18 skokova, a Al-Farouq Aminu dodao je 16 poena i 15 skokova.

Orlando Magic iznenadio je u gostima Boston Celticse i svladao ih s 93:90. U zadnjem napadu imali su Celticsi dva šuta za produžetak, ali i Kyrie Irving i Gordon Hayward promašili su šuteve za tri poena.

Nikola Vučević susret je završio s 24 poena i 12 skokova, Jonathan Isaac ubacio je 18 poena uz 12 skokova, Evan Fournier 14 poena uz deset asistencija, a DJ Augustin deset poena uz deset asistencija. Kod poraženih Irving je ubacio 22 poena uz osam skokova i pet asistencija, Al Horford dodao je 15 poena, a Jayson Tatum deset skokova.

Ludu utakmicu odigrali su u Los Angelesu Lakersi i Spursi, a Lakersi su na kraju upisali i treći poraz te još čekaju prvu pobjedu. Spursi su na ulasku u zadnju minutu imali osam razlike, ali domaćin se vratio i dvije sekunde prije kraja tricom s osam metara LeBrona Jamesa izborio je produžetak.

Tamo su pak Lakersi u zadnjoj minuti imali šest razlike, no ovaj put Spursi su odgovorili. James je promašio dva slobodna bacanja, a sedam sekundi prije kraja Patty Mills na drugoj strani ubacio je za pobjedu.

LaMarcus Aldridge predvodio je Spurse s 37 poena, deset skokova i pet asistencija, a DeMar DeRozan dodao je 32 poena, 14 asistencija i osam skokova. Kod Lakersa Kyle Kuzma ubacio je 37 poena uz osam skokova, a James 32 poena uz 14 asistencija i osam skokova. Ivica Zubac za pet minuta napravio je pet prekršaja, imao blokadu, skok u napadu i promašen jedini pokušaj šuta.

Memphis Grizzliesi pokazuju koliko im je nedostajao Mike Conley prošle sezone, a novu pobjedu upisali su u Salt Lake Cityju kod Jazzersa s 92:84. Conley ih je predvodio s 23 poena i osam skokova, a tu je odmah bio i Marc Gasol s 18 poena i 13 skokova. Kod poraženih Jae Crowder ubacio je 15 poena.

NBA:
Milwaukee Bucks - New York Knicks 124:113
Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 101:91
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 127:106
Boston Celtics - Orlando Magic 90:93
Dallas Mavericks - Chicago Bulls 115:109
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 84:92
Portland Trail Blazers - Washington Wizards 124:125 produžetak
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 142:143 produžetak
Golden State Warriors - Phoenix Suns 123:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!