Tenis

Borna Ćorić preokretom do pobjede protiv Lucasa Pouillea i četvrtfinala Beča

Branimir Korać • srijeda, 24.10.2018.
Borna Ćorić preokretom do pobjede protiv Lucasa Pouillea i četvrtfinala Beča
Foto: EPA

Borna Ćorić prošao je u četvrtfinale turnira u Beču nakon što je u tri seta bio bolji od Lucasa Pouillea. Ćorić je izgubio prvi set, ali je nakon toga sve preuzeo u svoje ruke i upisao pobjedu...

Iako nije dobro krenulo, Borna Ćorić u pravo vrijeme se probudio i otišao do pobjede protiv Lucasa Pouillea što mu je donijelo prolaz u četvrtfinale jakog ATP turnira u Beču. Za pobjedu je trebao točno dva sata i tri seta.

Protiv Pouillea je dosad igrao jednom i to prije dvije godine u Indian Wellsu gdje je upisao pobjedu, tada je slavio u dva seta, a ovaj put morao je igrati set više.

Krivac za to je nastup u prvom setu gdje nije uspio zaprijetiti Pouilleu na servisu, a s druge strane dva puta našao se u problemima na svom početnom udarcu. Prvi put, kod 4:3, uspio se izvući spasivši pet break lopti, ali drugi put, kod 5:4, Pouille je iskoristio šansu i breakom automatski uzeo i set.

Tu se Ćorić probudio i zaigrao puno bolje u drugom setu gdje je nakon maratonskog prvog gema došao do breaka i to mu je otvorilo put prema setu. Francuz je dosta pao i Borna je uzeo set bez izgubljenog gema.

Otišli su u treći set gdje je Ćorić igrao dobro na svom servisu, a na servisu protivniku napravio je jedan break što je bilo dovoljno za pobjedu. Mirno je odradio posao u završnici seta i uzeo pobjedu.

U četvrtfinalu Borna će igrati protiv Kevina Andersona koji je bez borbe prošao dalje protiv Jürgena Melzera kojem je to posljednji nastup u singlu u karijeri.

Beč, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 6) - Lucas Pouille (Francuska) 4:6, 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!