Nogomet

VIDEO: Barcelona i bez Messija do pobjedu uz asistenciju Rakitića, Borussia uvjerljiva protiv Atletica

Petar Jenjić • srijeda, 24.10.2018.
VIDEO: Barcelona i bez Messija do pobjedu uz asistenciju Rakitića, Borussia uvjerljiva protiv Atletica
Foto: EPA

Vrlo zanimljivo bilo je i u nastavku trećeg kola Lige prvaka. Barcelona je bez Messija bila bolja od Intera na Camp Nou, dok je dortmundska Borussia s četiri pogotka ispratila Atletico Madrid...

Barcelona - Inter 2:0

I bez Lea Messija Barcelona je stigla do pobjede u Ligi prvaka. U dvoboju dviju neporaženih ekipa na Camp Nou katalonska momčad s 2:0 bila je bolja od Intera. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je i više nego dovoljan domaćinu.

Prvih petnaestak minuta nije bilo preveliki događanja, kako na jednoj, tako i na drugoj strani terena. Dva su pokušaja imali domaćini, ali oba puta siguran je na vratima Intera bio Handanović. Ipak, nakon 33 minute Barcelona je ipak stigla do vodstva.

Centaršut s desne strane uputio je Luis Suarez, a između protivničkih braniča našao se Rafinha i skrenuo loptu u mrežu. Bio je to njegov prvi gol u Ligi prvaka u kojoj je ove sezone, ne računajući večerašnju utakmicu, odigrao tek tri minute.

U samoj završnici poluvremena Barcelona je bila blizu drugog gola, Coutinho je pucao iz slobodnog udarca, lopta je u živom zidu pogodila Mirandu i promijenila smjer, ali samo malo pored Interovih vrata.

Pet minuta po ulasku u nastavak oštar centaršut uputio je Politano, lopta je išla na drugu stativu prema Perišiću, ali u posljednji trenutak očistio je Ter Stegen. Igralo se vrlo dobro u drugom poluvremenu, s povremenim prilikama na obje strane.

U 70. minuti Barcelona je mogla do podebljanja vodstva, prvo je Handanović obranio pokušaj Suareza, a u nastavku akcije Coutinho je pogodio okvir gola. Pitanje pobjednika domaćin je riješio u 83. minuti, Ivan Rakitić lijepo je uposlio Jordija Albu koji utrčava u kazneni prostor i matira protivničkog vratara.

Ivan Perišić napustio je igru u 77. minuti, Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta, dok je Šime Vrsaljko utakmicu odgledao s klupe. Svih 90 minuta u dresu Barcelone odigrao je i Ivan Rakitić.

Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4:0

U Dortmundu smo mogli gledati još jedan dvoboj dviju neporaženih momčadi, a do pobjede je stigao domaćin koji je s čak četiri pogotka ispratio Atletico Madrid.

Sedam minuta prije odlaska na odmor Borussia je stigla do vodstva. Za prostor se na dvadesetak metara izborio Axel Witsel i uputio udarac koji se odbio od jednog gostujućeg igrača, promijenio smjer, a time prevario vratara te ušao u mrežu.

Do drugog pogotka njemačka momčad stigla je u 73. minuti, Achraf Hakimi ubacio je na peterac gdje je na loptu natrčao Raphael Guerreiro i skrenuo u mrežu. Deset minuta kasnije Borussia je potvrdila pobjedu. Ponovno se u listu asistenata upisao Hakimi koji je proigrao Jadona Sancha, a ovaj se sjurio prema kaznenom prostoru i poentirao.

Konačan rezultat svojim drugim pogotkom na susret postavio je Guerreiro u 89. minuti. U dresu gostiju Nikola Kalinić nije ulazio u igru.

Galatasaray - Schalke 0:0

Jedini večerašnji dvoboj bez pogodaka završio je u Istanbulu gdje su remizirali Galatasaray i Schalke. Njemačka momčad tako će u trećem kolu doći do drugog remija i ukupno pet bodova, dok turska momčad ima jedan manje.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Club Brugge1:1Monaco
Borussia D.4:0Atlético Madrid
1Borussia D. 610:2+813
2Atlético Madrid 69:6+313
3Club Brugge 66:5+16
4Monaco 62:14-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!