Rukomet

Njemačka i Rusija uvjerljivo do pobjede, kiks Crne Gore

Jan Šneler • srijeda, 24.10.2018.
Njemačka i Rusija uvjerljivo do pobjede, kiks Crne Gore
Foto: FaH

Počeo je drugi krug kvalifikacija za rukometno Europsko prvenstvo 2020. godine i većina favorita bez problema je upisalo pobjede...

Na redu je kraća reprezentativna pauza i vrijeme za početak drugog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Gotovo svi favoriti očekivano su upisali pobjede, no neki poput Crne Gore nevjerojatno su kiksali.

Crna Gora je ušla u susret s Farskim Otocima prilično opušteno, očito već upisavši dva boda i to se vidjelo na rezultatu. Domaći se nisu sastali s loptom, a gosti su igrali nevjerojatno lepršavo. Na poluvrijeme su Farski Otoci otišli s nevjerojatnih 10:15.

U nastavku susreta Crnogorci su se ipak probudili, preokrenuli rezultat i čak imali pred sam kraj susreta vodstvo 24:21. Na njihovu žalost, uspjeli su i to prosuti te su Farski Otoci izvukli remi. Najbolji je kod domaćih bio Miloš Bozović s pet pogodaka, dok su kod gostiju Berg Hansen i Gunnarsson Djurhuus upisali po šest golova.

U susretu skupine B u kojoj se nalazi i Hrvatska, Srbija i Belgija odigrali su bez pobjednika. Bio je ovo vrlo gust susret u kojem Srbi nikako nisu mogli prelomiti rezultat i otići na neku nedostižnu granicu. Na kraju, Belgija je vodila 24:26 i 26:27 te je Srbija morala spašavati bodove. Lazar Kukić zabio je šest pogodaka, dok je kod Belgije Damian Kedziora dodao sedam.

Slovenci su bili vrlo uvjerljivi protiv slabašne reprezentacije Latvije. Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu u kojem je Slovenija vodila 14:7. Do kraja susreta ostalo je samo zaključiti susret. Blaž Janc i Mario Šoštarić zabili su po pet, dok je Maris Versakovs dodao šest pogodaka.

Svoje susrete vrlo su ozbiljno shvatili Njemačka i Rusija koji su u potpunosti potopili protivnike. Njemačka je vrlo mirno slavila protiv Izraela s 37:21 uz sedam pogodaka Uwe Geinsheimera i Tobiasa Reichmanna. Rusi s druge strane nisu imali nikakvih problema protiv Italije te su također vrlo uvjerljivo pobijedili s 34:20. Najbolji su bili Dmitrii Kiselev i Maksim Kuretkov s pet pogodaka.

Europsko prvenstvo, kvalifikacije (m):
Crna Gora - Farski Otoci 24:24
Češka - Finska 31:27
Poljska - Kosovo 37:13
Srbija - Belgija 27:27
Mađarska - Slovačka 30:22
Rusija - Italija 34:20
Njemačka - Izrael 37:21
Slovenija - Latvija 27:21
Danska - Ukrajina 30:24
Portugal - Rumunjska 21:13
Island - Grčka 35:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!