Nogomet

VIDEO: Hattrick Loftus-Cheeka u pobjedi Chelseaja, Lazio glatko slavio u Marseilleu

Jan Šneler • četvrtak, 25.10.2018.
VIDEO: Hattrick Loftus-Cheeka u pobjedi Chelseaja, Lazio glatko slavio u Marseilleu
Foto: EPA

Zaključeni su svi susreti trećeg pretkola Europske lige, a sve je jasnije stanje na tablicama pojedinih skupina...

Današnjim danom završena je prva runda grupne faze Europske lige. Nakon tri odigrana kola, poznato je stanje stvari u grupnoj fazi i sljedeća tri susreta bit će od iznimnog interesa. Od večernjih susreta valja izdvojiti ogled Chelseaja i Bate Borisova.

Chelsea je ostao neporažen i nakon trećeg kola Europske lige. Protiv gostiju iz Bjelorusije nije imao veće probleme. Utakmica je prošla u potpunoj dominaciji domaćeg sastava, a pogotovo raspoložen bio je Ruben Loftus-Cheek koji je postigao tri pogotka. Počasni gol za goste djelo je Alekseja Riosa iz 80. minute. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je 77 minuta za domaći sastav.

Na teškom gostovanju u Francuskoj, Lazio je s 1:3 potukao Marseille. Domaći sastav odigrao je jako loše početak oba poluvremena nakon kojih su padali pogoci. U 10. minuti Wallace je doveo goste u vodstvo, da bi Felipe Caicedo povećao prednost u 59. minuti. Dugo se domaći nisu uspjeli sabrati iako su bili prilično ravnopravni. U 86. minuti Dimitri Payet zabija za 1:2, no vrlo brzo Adam Marušić potvrđuje pobjedu Lazija s 1:3.

Dobro se nije proveo niti Bešiktaš na svom terenu protiv Genka. Katastrofalno su igrali domaći, naročito u defenzivnom dijelu i primili čak četiri pogodaka. Iako direktno nije kriv niti za jedan pogodak, hrvatski reprezentativac Domagoj Vida svakako ne može biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi. Bešiktaš je uspio malo smanjiti rezultat, no to je još uvijek težak poraz za domaći sastav.

Što se tiče hrvatskih nogometaša, vrlo dobar nastup imao je Ante Rebić u pobjedi njegovog Eintrachta nad Apollonom. Marin Pongračić je odigrao svih 90 minuta u važnom slavlju RB Salzburg protiv norveškog Rosenborga. Nažalost, Milan Badelj nije nastupio za Lazio, dok je na klupi za pričuve cijeli susret za Dinamo Kijev proveo Josip Pivarić. Njegov Dinamo je slavio kod Rennesa s 2:1. Marin Tomasov je odigrao svih 90 minuta u remiju Astane kod Jabloneca, dok je Nikola Katić bio u zamjenama Rangersa. Mateo Barać teško je poražen s Rapidom kod Villarreala.

Za kraj spomenimo još velike pobjede Seville protiv Akhispora (6:0) i Villarreala kod Rapid Beča (5:0)

Europska liga, 3. kolo:
Bešiktaš - Genk 2:4
Chelsea - BATE 3:1
Eintracht - Apollon 2:0
Jablonec - Astana 1:1
Marseille - Lazio 1:3
PAOK - Mol Vidi 0:2
Rangers - Spartak Moskva 0:0
Rennes - Dinamo Kijev 1:2
Sarpsborg - Malmo 1:1
Sevilla - Akhisar 6:0
Standard Liege - Krasnodar 1:1
Villarreal - Rapis Beč 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!