Rukomet

Červar: "Bolje nismo mogli niti zamisliti", Duvnjak: "S nestrpljenjem čekamo siječanj"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.10.2018.
Červar: "Bolje nismo mogli niti zamisliti", Duvnjak: "S nestrpljenjem čekamo siječanj"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon pobjede nad Švicarskom hrvatski rukometaši slavili su i nad reprezentacijom Belgije te s punim plijenom startali u kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2020. godine. Zadovoljni učinjenim Lino Červar i njegovi izabranici s optimizmom gledaju prema pripremama za 26. Svjetsko prvenstvo...

Unatoč nešto slabijem startu hrvatska rukometna reprezentacija već je do završetka prvog dijela stigla do odvajanja te je do kraja susreta u potpunosti kontrolirala situaciju na terenu. Osim pobjedom te novim bodovima, izbornik Lino Červar zadovoljan je i oprobanim mlađim igračima, na što se po završetku utakmice osvrnuo riječima:

"Bolje nismo mogli zamisliti. Vidjelo se sada da je i ona pobjeda u Osijeku bila važna, probali smo i nekoliko novih igrača i tu smo na zadovoljstvo dobili Šipića, a solidno su odigrali i Jaganjac te Mandić. Širimo krug, koji još nije zatvoren, tu su i igrači koji sada nisu bili s nama, a pokušat ćemo izabrati najbolje, one koji će se moći nositi s odgovornošću i s igrama koje zahtijeva Svjetsko prvenstvo."

Osim ova dva kvalifikacijska susreta optimizam kod Červara budi način na koji je reprezentacija odradila čitav pređeni put do ovog trenutka, a sve od prošlog Europskog prvenstva.

"Još jednom moram reći da smo nakon Europskog prvenstva imali tri vrlo bitna zadatka, sva tri smo apsolvirali, naravno i okrunjeni zlatnom medaljom na Mediteranskim igrama i to sve s mladim igračima. Prema tome, bolje od toga nije se moglo. Ono što je najbitnije je da se možemo mirno pripremiti za Svjetsko prvenstvo, koje je bitno i jer je povezano s Olimpijskim igrama 2020. godine, i tamo dati najviše što možemo."

Zadovoljan odrađenim bio je i Domagoj Duvnjak, koji je nakon susreta s Belgijom izdvojio predstavu vratara Marina Šege te dodao kako s nestrpljenjem čeka pripreme za SP u Danskoj i Njemačkoj.

"Zaslužena naša pobjeda, kontrolirali smo utakmicu svih 60 minuta. Na početku smo malo imali problema, ali onda smo se odvojili. Složili smo par dobrih obrana, par lakih golova i to je bio ključ. Šego je bio odličan u prvom poluvremenu. Čestitao bih svima na odličnom vikendu, četiri boda su tu i to je ono najbitnije. Osim toga, nitko se nije ozlijedio. Sada se vraćamo u klubove i s nestrpljenjem gledamo prema siječnju."

A period u kojem je Hrvatska pojačala angažman u obrani te si time otvorila prostor za nekoliko lakih pogodaka ključnim je, u svojoj izjavi po završetku dvoboja, izdvojio i Manuel Štrlek.

"Mišljenja sam da smo od početka ušli koncentrirano u utakmicu, dobrom obranom i nekim lakim golovima smo uspjeli napraviti razliku u prvom poluvremenu nakon čega je bilo lakše igrati. Svaka čast dečkima na ovom tjednu, jako smo dobro odradili ova prva dva kvalifikacijska susreta, nismo dozvolili iznenađenje i sada čekamo pripreme za Svjetsko prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!