Košarka

VIDEO: Nestvarna utakmica i novi rekord Klaya Thompsona, Dončić sjajan u porazu u produžetku

Branimir Korać • utorak, 30.10.2018.
VIDEO: Nestvarna utakmica i novi rekord Klaya Thompsona, Dončić sjajan u porazu u produžetku
Foto: EPA

U ostalim susretima noćašnjeg programa NBA lige bilo je dosta uzbuđenja, a prvo ime večeri bio je Klay Thompson koji je postavio novi tricaški rekord u jednom susretu...

San Antonio Spursi upisali su pobjedu protiv Dallas Mavericksa u produžetku 113:108 unatoč sjajnoj utakmici Luke Dončića, njegovoj najboljoj u dosadašnjem dijelu NBA karijere. Dončić je nastupio unatoč problemima s leđima, u završnici susreta iskrenuo je i nožni zglob, ali ništa ga nije zaustavilo i odigrao je sjajnu utakmicu.

Ipak San Antonio je na kraju odnio pobjedu u produžetku nošen sjajnim DeMarom DeRozanom koji je susret završio s 34 poena, devet asistencija i šest skokova. LaMarcus Aldridge ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Rudy Gay 15 poena uz 11 skokova i šest osvojenih lopti.

Dončić je na drugoj strani za 40 minuta upisao 31 poen uz osam skokova, Dennis Smith dodao je 22 poena, a DeAndre Jordan prvi put ostao je bez double-double učinka uhvativši 18 skokova uz osam poena.

Izostao je dvoboj Giannisa Antetokounmpa i Kawhija Leonarda koji su obojica propustili dvoboj Bucksa i Raptorsa, a u susretu bez prvih zvijezda Bucksi su bili bolji sa 124:109. Bio je to ujedno i susret neporaženih momčadi, a taj status zadržali su nakon ovog dvoboja Bucksi.

Ersan Ilyasova zamijenio je Antetokounmpa s 19 poena i deset skokova, a po 17 poena dodali su Eric Bledsoe (osam asistencija) i Michael Brogdon (pet skokova). Kod Raptorsa Serge Ibaka ubacio je 30 poena uz devet skokova, Pascal Siakam 22 poena uz osam skokova, a Kyle Lowry podijelio je 15 asistencija.

Sporiji ulazak u sezonu što se tiče šuta za tricu imao je Klay Thompson, ali sve je noćas naplatio nastupom protiv Chicago Bullsa. Thompson je srušio rekord Stephena Curryja i ubacio čak 14 trica iz 24 pokušaja, ukupno je ubilježio 52 poena i nosio Warriorse do pobjede.

Thompsonu je za 14 trica trebalo samo 27 minuta i u nestvarnom nastupu potvrdio se kao jedan od najboljih šutera današnjice. Bullsi su bili potpuno nemoćni i na kraju su primili čak 149 poena.

Uz Thompsona istaknuli su se Curry s 23 poena i osam skokova te McKinnie s 19 poena i deset skokova. Bullse su predvodili Zach LaVine i Antonio Blakeney s po 21 poenom.

Denver Nuggetsi iskoristili su neigranje Anthonyja Davisa i upisali su pobjedu protiv New Orleans Pelicansa sa 116:111. Po 23 poena upisali su Jamal Murray i Gary Harris, a Nikola Jokić bio je nadomak triple-doubleu s 12 poena, deset asistencija i devet skokova.

Na drugoj strani Julius Randle ubilježio je 24 poena, osam skokova i šest asistencija, a Nikola Mirotić 17 poena i deset skokova.

Minnesota je odigrala odličnu utakmicu protiv Los Angeles Lakersa i upisala pobjedu 124:120. Posebno raspoložen i inspiriran bio je Jimmy Butler koji je ubacio 32 poena uz tricu 6/7, a 25 poena uz 16 skokova i šest asistencija imao je Karl-Anthony Towns.

Timberwolvesi su igrali bez Andrewa Wigginsa, ali Lakersi to nisu iskoristili unatoč 29 poena, deset skokova i sedam asistencija LeBrona Jamesa. Ivica Zubac ponovno je bio u statusu gledatelja.

NBA:
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 113:108 produžetak
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 124:109
Chicago Bulls - Golden State Warriors 124:149
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 116:111
Miami Heat - Sacramento Kings 113:123
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 124:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!