Košarka

VIDEO: Dvoznamenkasti Bogdanović i Hezonja, očajna šuterska večer Šarića

Branimir Korać • utorak, 30.10.2018.
VIDEO: Dvoznamenkasti Bogdanović i Hezonja, očajna šuterska večer Šarića
Foto: EPA

Trojica Hrvata upisali su minute u noćašnjim susretima u NBA ligi. Dvoznamenkasti broj poena ubilježili su Bojan Bogdanović i Mario Hezonja dok je Dario Šarić šuterski bio vrlo loš...

Portlandova klupa odradila je odličan posao u Indianapolisu i odvela je Blazerse do pobjede. Ove sezone Blazersi se mogu osloniti na igrače s klupe, dugo su bili poznati kao momčad koja ima kratku klupu i nema pravu širinu, no ove sezone igrači s klupe daju priličan doprinos.

Protiv Pacersa je odradila vrlo važnu ulogu i to u drugom dijelu gdje su Blazersi napravili preokret, odvojili se i na kraju slavili sa 103:93. U posljednjih devet utakmica Blazersi su svladali Pacerse čak osam puta, Damian Lillard bio je uglavnom čovjek odluke, no ovdje nije briljirao, ali zato su s klupe veliki doprinos pružili neki drugi igrači.

Bojan Bogdanović kod Pacersa je imao najveću minutažu, igrao je 37 minuta i ubacio 14 poena (2/6 za dva, 2/6 za tri, 4/4 slobodna) uz tri asistencije i dva skoka.

S po 17 poena Portland su predvodili CJ McCollum (šest skokova) i Zach Collins dok su po 11 poena i deset skokova dodali Al-Farouq Aminu i Caleb Swanigan.

Odlično otvaranje drugog poluvremena donijelo je Philadelphiji pobjedu protiv Atlanta Hawksa visokih 113:92. U prvom dijelu Hawksi su bili potpuno ravnopravni, no treća dionica otišla je na stranu Sixersa s 31:13 i tu je riješeno pitanje pobjednika.

Dario Šarić imao je vrlo lošu večer sa šuterske strane, ubacio je četiri poena uz šut iz igre 1/4 za dva i 0/5 za tri, ali je bio dobar u skakačkom dijelu gdje je uhvatio devet skokova. "Činilo mi se kao da su mu noge teške", prokomentirao je Brett Brown nastup Šarića koji ima problema s hvatanjem forme.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ben Simmons koji je ubacio 21 poen uz 12 skokova i devet asistencija dok je Markelle Fultz dodao 16 poena i sedam asistencija. Kod Hawksa Kent Bazemore završio je s 18 poena dok su po 11 dodali Trae Young (osam asistencija), Omari Spellman (šest skokova) i Dewayne Deadmon (pet skokova).

Mario Hezonja pomogao je New York Knicksima na putu do pobjede protiv Brooklyn Netsa. Knicksi su bili uvjerljivi sa 115:96, a Hezonja je dobro odradio posao s klupe odigravši 20 minuta uz ubačenih 11 poena (4/10 za dva, 1/2 za tri) čemu je dodao četiri skoka.

Knicksi su se odvojili u završnici prvog dijela, početkom drugog povećali prednost i nakon toga mirno priveli utakmicu kraju. Ovo im je tek druga ovosezonska pobjeda, a ujedno su uzvratili za poraz upisan u prvom međusobnom dvoboju.

Trener Netsa Kenny Atkinson nakon susreta bio je vrlo ljut i nije pristajao na nikakve isprike tvrdeći kako one ne postoje u ovako ranoj fazi sezone. "Nije ovo 74. utakmica ove sezone", poručio je Atkinson.

Tim Hardaway bio je prvo ime Knicksa s 25 poena i osam asistencija (najviše u karijeri), Frank Ntilikina dodao je 16 poena i pet skokova, Enes Kanter 15 poena uz 15 skokova, a Noah Vonleh uhvatio je deset skokova.

Kod Netsa Spencer Dinwiddie ubacio je 17 poena, a Rondae Hollis-Jefferson 16 poena uz sedam skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 93:103
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 113:92
New York Knicks - Brooklyn Nets 115:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich30.10.2018. u 21:13
    nije istina
    Dinko Bilich
  • Šojka Rugalica 30.10.2018. u 21:10
    Dokaz koliko se ne igraju odbrane,u današnjoj NBA košarci.
    Šojka Rugalica