Nogomet

Platinijev favorit za Zlatnu loptu: "Ove godine samo jedan igrač je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo"

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.10.2018.
Platinijev favorit za Zlatnu loptu: "Ove godine samo jedan igrač je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Michel Platini uključio se u raspravu oko toga tko bi trebao osvojiti Ballon d'Or. Za njega dvojbe nema i samo je jedan pravi kandidat...

Luka Modrić proglašen je najboljim i u izboru Fife i Uefe, ali Michel Platini ne vidi ga i kao dobitnika Zlatne lopte već ima svog kandidata.

"Uvijek postoji ta Ronaldo ili Messi debata, ali ove godine tu je samo jedan igrač koji je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, a to je Varane. Osim navedenog, riječ je o sjajnom igraču. Rezultati su objektivna stvar, sve ostalo je subjektivno, a ja bih osobno glasovao za njega."

Osim Varanea za Zlatnu loptu, čiji će se osvajač saznati u prosincu, nominirano je preko nekoliko francuskih reprezentativaca, tu je i Luka Modrić, no Platini dodaje kako je izbor jasan.

"Francuz je taj koji će osvojiti Ballon d'Or. Svi možemo imati mišljenje o Griezmannu, Mbappéu, Giroudu, Llorisu, Modriću..., ali samo je jedan igrač ove godine osvojio sve što je mogao", ponovio je te dodao kako nisu uvijek napadači ti koji osvajaju ovakve nagrade:

"Ne zaboravimo da je 2006. godine Zlatnu loptu osvojio jedan drugi defenzivac, Fabio Cannavaro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis31.10.2018. u 18:20
    kriminalna guba ga može cuclati. ove godine je samo jedan igrač igrao finale sp-a i osvojio ligu prvaka i pokupio sve pojedinačne nagrade. može lapan trubiti, no izbor je jasan i nema dvojbe da će jedan hrvat pokupiti zlatnu loptu.
    cameosis