Košarka

CSKA i Uniks lakoćom slavili u VTB ligi

Jan Šneler • nedjelja, 04.11.2018.
CSKA i Uniks lakoćom slavili u VTB ligi
Foto: EPA

Moskovski CSKA i Uniks Kazan očekivano su slavili protiv Saratova i VEF Rige u susretima VTB lige...

Prilično lako i rutinski su stigli do pobjede CSKA Moskva i Uniks Kazan u susretima VTB lige. CSKA je boljom igrom u drugom dijelu prelomio susret, dok je Unics već prije poluvremena došao do značajne prednosti ispred VEF Rige.

S obzirom na to da Saratov nije protivnik koji može opasnije prijetiti moskovskom CSKA, trener domaćih Dimitris Itoudis dosta je rotirao svoje igrače. Ipak, čak i s prosječnih dvadesetak minuta po igraču, neki su upisali lijepe brojke. Saratov se još nekako držao u prvom poluvremenu te su na odmor otišli s prihvatljivim minusom od sedam poena.

Ipak, u nastavku je CSKA vrlo brzo otišao na značajnu dvoznamenkastu prednost i gosti nisu imali nikakve šanse. Na kraju je CSKA uvjerljivo slavio rezultatom 110:76. Najbolji kod domaćih bio je Mihail Kulagin s 20 poena, dok je Nando De Colo postigao 19 koševa. Kod gostiju, Mckenzie Moore je ostvario učinak od 16 poena, dok je David Kravish uz 13 koševa dodao svom učinku i 15 skokova.

Za razliku od CSKA, Uniks je sve riješio u prvom dijelu. Na odmor su domaći otišli sa 17 poena prednosti i bilo je jasno kako VEF Riga neće imati velike šanse za uspjeh. Još kada je gostujuća momčad katastrofalno odigrala treću četvrtinu, postalo je jasno kako će Uniks rotirati i odmarati glavne igrače. Prije posljednjih 10 minuta, Uniks je vodio s velikih 28 poena razlike.

Do opuštanja je došlo, pa je tako Riga dobila posljednju četvrtinu s 13 razlike i tako smanjila zaostatak na konačnih 89:74. Najbolji je kod domaćih bio Errick McCollum koji je postigao 25 koševa. U redovima VEF Rige, Kristaps Janičenoks i Vincent Council ubacili su po 16 poena.

VTB liga:
CSKA Moskva - Saratov 110:76
Uniks Kazan - VEF Riga 89:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!