Nogomet

Dinamovci složni: "Želimo ostvariti ono na što se čeka već 48 godina"

Branimir Korać • utorak, 06.11.2018.
Dinamovci složni: "Želimo ostvariti ono na što se čeka već 48 godina"
Foto: FaH

Dinamovi igrači uoči susreta četvrtog kola grupne faze Europske lige protiv Spartaka iz Trnave redom su veliki optimisti i vjeruju u pobjedu te osiguravanje nokaut faze...

Dvoboj protiv Spartaka iz Trnave već je više puta okarakteriziran kao povijesni za Dinamo, ogromna prilika za prekid predugog posta dalekog odlaska u Europi. Dinamo već 48 godina čeka na to famozno "proljeće u Europi".

"Za nas je ovo utakmica kao i svaka druga, ali osjeća se promjena, da su navijači ozbiljnije zagrizli za ovu utakmicu i da su rasprodane ulaznice. I u Slovačkoj smo pokazali da smo bolji, a na svom stadionu želimo odigrati još bolje, slaviti i prezimiti u Europi. To nisu uspjeli niti Mandžukić, Modrić i ostali, mi sada igramo i za njih", istaknuo je Izet Hajrović za Goal.hr.

Bruno Petković već se potvrdio kao pogodak Dinama, njegovo dovođenje iz Italije pokazalo se kao dobar potez i već je s nekoliko vrlo kvalitetnih nastupa pokazao da je veliko pojačanje za napadačku rotaciju.

"To što se mijenjamo i rotiramo je pozitivno i tko god je bio u nekom trenutku na terenu odigrao je jako dobro. Nemamo se što žaliti. Drago nam je zbog punih tribina, očekivali smo navalu na ulaznice jer smo svjesni da se na ovo čeka već 48 godina. Još nismo proučavali protivnika, ali treneri su to već odradili. Moramo ući hladne glave i vrućeg srca, igrati bez ikakvih kalkulacija i agresivno ne razmišljajući o remiju."

Prolazak u nokaut fazu bio bi posebno zadovoljstvo za Arijana Ademija koji je već previše puta s Dinamom ostajao prekratak i nije uspio. Međutim sada je jako jako blizu.

"Ako pobijedimo Spartak, bit će to vrhunac moje karijere. Jedva čekamo početak, puni smo adrenalina. Sada je velika prilika za prezimljavanje u Europi i moramo je iskoristiti", tvrdi Ademi.

Dominik Livaković uživa ove godine, s reprezentacijom je bio drugi na svijetu, a s Dinamom je na korak do ostanka u Europi i sljedeće godine.

"Napravili smo za Zagreb ono što je hrvatska reprezentacija ljetos napravila za cijelu državu. Nakon pobjede protiv Fenerbahčea, postali smo svjesni da možemo napraviti puno."

U velikoj formi je Mario Gavranović koji je zabio u zadnje četiri utakmice i već je istaknuo kako se nada da će taj niz i nastaviti.

"Očekivanja su velika, ali Spartak je pokazao i u Trnavi da preko kontranapada može biti vrlo opasan. Uostalom ne bi imao tri boda da nije tako. Mi smo favoriti kod kuće i to moramo potvrditi, od početka moramo pokazati da želimo sva tri boda. Već od prve utakmice u skupini pokazali smo da možemo igrati jako dobro i s razlogom svi vjeruju da možemo napraviti taj ključni korak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!