Košarka

Pobjeda je imperativ: Cedevita dočekuje Limoges u šestom kolu Eurokupa

Jan Šneler • srijeda, 07.11.2018.
Pobjeda je imperativ: Cedevita dočekuje Limoges u šestom kolu Eurokupa
Foto: FaH

Ulebov Eurokup ulazi u drugu fazu regularnog dijela, a Cedevitu očekuju tri domaća susreta u kojima treba potvrditi prolaz dalje...

Nakon potresa u momčadi, promjene trenera i dugogodišnjih istaknutih djelatnika kluba, Cedevita mora krenuti u bolje razdoblje. Na rasporedu je šesto kolo Eurokupa, dolazi neugodni Limoges i mjesta za izgovore nema. S obzirom na to da Limoges, Cedevita i Tofaš imaju omjer 2-3, jasno je koliko je ova utakmica važna za zagrebačku momčad.

Do kraja regularnog dijela hrvatski prvak gostuje kod Albe iz Berlina i Lokomotiv Kubana, a na svom terenu dočekuje Limoges, Tofaš i poljsku Arku. Logika nalaže da se domaće utakmice moraju dobiti i da bi tada prolazak u Top 16 bio osiguran. Cedeviti je na tom putu prva prepreka francuski predstavnik. U prvom susretu, zagrebačka momčad glatko je poražena rezultatom 82:68 i jasno je da niti uzvrat neće biti nimalo lakši.

Francuzi su ozbiljna momčad, ali jednako tako su skloni kiksevima pa su tako izgubili na gostovanju u Poljskoj protiv skromne Arke. Niti jedan klub nije imun na greške u ovoj skupini, što daje nadu situaciju Cedeviti. Ipak, u ovim posljednjim utakmicama, momčad koju predvodi Slaven Rimac mora pokazati ozbiljnost i podići formu u završnici grupne faze.

Kao i kod svake utakmice, ključ će biti u obrani koju Cedevita mora podići na viši nivo. Nedopustivo je ponoviti utakmicu iz Turske kada su postigli čak 89 poena i svejedno izgubili susret. Rimac u ovom trenutku radi dobar posao, izgleda da su igrači zadovoljni promjenom trenera i polako bi se ozračje u momčadi trebalo popravljati.

Naravno, sve će početi od današnjeg susreta. Iako Rimac to nije htio na taj način reći, jasno je da je pobjeda imperativ i donosi jako puno, jednako kao što bi poraz bio korak do ispadanja. Susret je na rasporedu u Dvorani II Doma sportova od 19.30 sati.

Eurokup, 6. kolo:
Cedevita - Limoges (19.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!