Košarka

Poznati parovi prvog kruga Kupa Krešimira Ćosića, klubovi Premijer lige kreću od trećeg kruga

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 07.11.2018.
Poznati parovi prvog kruga Kupa Krešimira Ćosića, klubovi Premijer lige kreću od trećeg kruga
Foto: Kristijan Komarica

Danas su u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni parovi prvog kruga Kupa Krešimira Ćorića, a automatski je poznato i koji se parovi mogu međusobni sastati u drugom krugu...

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučeni su parovi prvog kruga Kupa Krešimira Ćosića. U prvom krugu se natječe 12 klubova Prve muške lige te četiri kluba iz Druge muške lige. Kako iz regija Centar i Zapad nije bilo prijavljenih klubova, tako su pravo na sudjelovanje iz Druge muške lige stekli Diadora iz Zadra, Podravac iz Virja i pobjednik regije Istok kojeg ćemo saznati tijekom sljedećeg tjedna.

Stoga u prvom krugu koji kreće 28. studenog sudjeluje neparan broj klubova, njih 15, a slijedom toga je čast direktnog plasmana u drugi krug izvlačenjem parova stekao drugoligaš sa sjevera Podravac. Upravo u tome i jest čar Kupa i najmanji se klub može plasirati visoko uz upornost, mnogo rada i malo sreće.

Na izvlačenju su bili prisutni Zdravko Vučković iz Agrodalma, Boris Gnjidić iz Dubrave, Marko Lozić iz Đakova, Luka Bujas iz Jazina Arbanasi, Alen Petrović iz Pule 1981, Miroslav Klepo iz Ribole Kaštela, povjerenik natjecanja Dražen Jendriš te Vlatka Tomičić iz Ureda za natjecanje.

1. krug:
Universitas - Dubrovnik
Rudeš - Đakovo

Dubrava - Pula 1981
Kvarner 2010 - Zapruđe

Agrodalm - Sonik Puntamika
Pobjednik regije Istok - Ribola Kaštela

Diadora - Jazine Arbanasi
Podravac slobodan

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!