Košarka

Wojnarowski: "Korver i Smith u nekom dijelu sezone napustit će Cavalierse"

Branimir Korać • srijeda, 07.11.2018.
Wojnarowski: "Korver i Smith u nekom dijelu sezone napustit će Cavalierse"
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi trenutno imaju najlošiji omjer u ligi, a koliko su ovisili o LeBronu Jamesu, pokazuje i to gdje se sada nalaze. Neki stariji igrači nisu zadovoljno i uskoro će krenuti čišćenje rostera...

Cleveland Cavaliersi su u ogromnim problemima, imaju dosta nezadovoljnih igrača, a rezultati su prilično loši. Američki mediji već neko vrijeme tvrde kako će vrlo brzo uslijediti čistka rostera, a čini se da će prvi prema izlaznim vratima krenuti Kyle Korver i JR Smith.

"Da je Korver u posljednjoj godini svog ugovora, za njim bi vladao ogroman interes na tržištu. Postoje oni koji pokušavaju očistiti mjesto pod salary capom prije vrlo zanimljivog narednog ljeta", kaže Adrian Wojnarowski za Jump.

Korver ima ugovor ovu i iduću sezonu, za svaku sezonu dobit će 7.5 milijuna dolara, a ugovor JR-a Smitha je još nepovoljniji i ove sezone zaradit će 14.7 milijuna, a sljedeće čak milijun više. Cavsi ne bi imali ništa protiv razmjene obojice igrača, a ako se pojavi i dobra ponuda za Tristana Thompsona, neće se protiviti.

"Korver će pobuditi puno veći interes na tržištu nego SmithNo obojica su vrhunski šuteri i klubovi koji trebaju pobjede već sada htjet će ih u svom rosteru. Mislim da će u nekom dijelu sezone obojica promijeniti sredinu."

Wojnarowski smatra kako u Clevelandu moraju biti svjesni da neće dobiti puno za obojicu.

"Moraju biti realni i znati da neće dobiti previše. Za njih neće dobiti pickove na draftu, možda izbor druge runde drafta kod onih koji ih imaju napretek. No izbor prve runde neće dobiti. Možda će morati uzeti na sebe i neki nepovoljni ugovor, no tu moraju biti oprezni jer tako neće riješiti pitanje godina ili uloga u momčadi. A sigurno ne želite nove probleme u rosteru."

Stan van Gundy se uključio u raspravu, a on smatra kako bi Korver savršeno odgovarao Philadelphiji.

"Bit će teško napraviti posao, ali mislim da bi Philadelphia trebala pokušati dovesti orvera. Tako bi JJ Redick možda mogao preseliti u startnu petorku čime bi Korver preselio u ulogu Marca Belinellija od prošle sezone. To bi Philadelphiju napravilo puno jačom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik07.11.2018. u 21:45
    le bron je najveći krivac za sva tri toksična ugovora, a njega se kuje u zvijezde
    raz_bojnik