Nogomet

Jedvaj donio pobjedu Bayeru: "Možda nam je nedostajalo malo više hrabrosti pred golom"

Mihaela Bradovski • petak, 09.11.2018.
Jedvaj donio pobjedu Bayeru: "Možda nam je nedostajalo malo više hrabrosti pred golom"
Foto: EPA

Pobjedom 1:0 protiv Züricha, Bayer iz Leverkusena osigurao je prolaz u šesnaestinu finala Europske lige. Jedini pogodak na susretu postigao je Tin Jedvaj kojem je to drugi gol u zadnje tri utakmice u svim natjecanjima...

Tin Jedvaj donio je pobjedu Bayeru iz Leverkusena i tako postigao svoj prvi gol u europskim nastupima. Hrvatski reprezentativac prije tjedan dana zabio je svoj prvi ovosezonski gol u DFB Pokalu protiv Borussije Mönchengladbach, a sada je poentirao i protiv Züricha.

"Možda nam je nedostajalo malo više hrabrosti pred golom, da te prilike pretvorimo u zgoditke, ali na kraju smo sretni s tim jednim. To je i tako sve što vam je potrebno ako niti jedan ne primite. Brandt me pogodio pod odličnim kutom", istaknuo je nakon pobjede.

Heiko Herrlich dobio je ono što je tražio, Bayer je uzeo sva tri boda i tako osigurao prolazak u šesnaestinu finala. Utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali bodovi su bili najvažniji.

"I prije susreta potpisao bih na ovaj rezultat, na tih 1:0 i plasman dalje nakon četiri utakmice. Sama predstava sigurno nije bila nogometna poslastica, ali pokazali smo da možemo igrati i na nulu u obrani. Svi su na terenu držali leđa drugima i pritiskali gas do kraja", kaže njemački stručnjak.

Zadovoljan je bio i Julian Baumgartlinger koji posebno ističe važnost čuvanja mreže čistom. Bayer je ove sezone primio dosta pogodaka i stabilizacija obrane dobra je vijest.

"Jasno je koliko je ovo bitna pobjeda za nas, posebno zbog toga što smo za cilj imali sačuvati mrežu netaknutom nakon što smo u posljednjim utakmica primili puno previše pogodaka. Ostali smo fokusirani do samoga kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!