Nogomet

Europska liga u brojevima: Gavranović među najboljim asistentima, Dabbur predvodi strijelce

Branimir Korać • petak, 09.11.2018.
Europska liga u brojevima: Gavranović među najboljim asistentima, Dabbur predvodi strijelce
Foto: FaH

Nakon četvrtog kola u skupinama Europske lige, Mario Gavranović je asistencijom Ameru Gojaku kod prvog gola protiv Spartaka ostao u vrhu ljestvice najboljih asistenata prema službenoj Uefinoj statistici...

Prvi strijelac Europske lige je Izraelac u dresu Salzburga Munas Dabbur s pet postignutih pogodaka dok je najbolji Dinamov strijelac Izet Hajrović koji dijeli četvrtu poziciju s još osmoricom, a postigli su po tri gola.

Munas Dabbur zajedno s Emiliom Zelayom iz Apollona ima i najviše udaraca u okvir gola, njih devet, a Mislav Oršić odmah je iza njih s osam pokušaja. Visoko je i Izet Hajrović koji je sedam puta pucao na gol protivnika.

U poretku asistenata Mario Gavranović djeli prvo mjesto s Kaijem Havertzom, Cirom Immobileom i Joakimom Maehleom koji su redom upisali po tri asistencije.

Zanimljivo, Zelaya je svih devet udaraca uputio u okvir gola, a Dani Olmo najprecizniji je Dinamov igrač s četiri pokušaja i nijednim pokraj gola. Među najnepreciznijima ističu se Alvaro Morata s devet udaraca pokraj gola od ukupno 12 i to u samo dvije utakmice, te Karl Toko Ekambi s ukupno 13 pokušaja, od čega devet pokraj gola. Među Dinamovim igračima najviše udaraca pokraj gola imao je Mislav Oršić, njih četiri, ali iz 12 pokušaja.

Norvežanin Fredrik Gulbrandsen također ima dosta pokušaja, ali je i vodeći na listi po broju blokiranih udaraca, njegovih čak šest pokušaja završilo je u obrambenom bloku, a vratnicu su najčešće pogađali Sofiane Hanni iz moskovskog Spartaka i Francois Kamano iz Bordeauxa, po dva puta.

U poretku igrača s najviše točnih dodavanja ističu se braniči iz Premier lige, Sokratis Papastathopoulos je na vrhu s 282 točna dodavanja, a slijedi ga Andreas Christensen s 278. Najbolji Dinamov igrač na toj listi je Amer Gojak sa 129 dodavanja.

Gledajući postotke, a među onima koji su upisali ipak više minuta, najprecizniji su Paulinho iz Bayera sa svih 36 točnih dodavanja dok je u Dinamu najprecizniji dodavač Arijan Ademi s 90 posto uspješnih dodavanja, njih 87 od 97.

Po broju napravljenih prekršaja najnediscipliniraniji je Dame N'Doye iz Kopenhagena sa 17 prekršaja, a Kévin Théophile-Catherine sa sedam prekršaja predvodi Dinamove igrače. Najviše puta zaustavljani prekršajem su Cicinho (Ludogorec) i Nany Dimata (Anderlecht) po 16 puta, a od Dinamovih igrača najčešće na meti protivnika je Dani Olmo, 12 puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!