Rukomet

Derbi Vardara i Barcelone za vrh skupine, PPD Zagreb željno čeka pobjede Nantesa i Szegeda

Jan Šneler • nedjelja, 11.11.2018.
Derbi Vardara i Barcelone za vrh skupine, PPD Zagreb željno čeka pobjede Nantesa i Szegeda
Foto: EPA

Na rasporedu su preostali susreti 7. kola EHF Lige prvaka, a sve oči rukometnog svijeta bit će uprte u Skopje gdje će Vardar, u derbiju kola, dočekati Barcelonu...

U skupini A očekuje nas veliki derbi Vardara i Barcelone. Vardar će u Skopju pokušati doći do šest pobjede u natjecanju i preuzeti vrh skupine. S obzirom na to da je poznato kako prvoplasirani direktno osigurava plasman u četvrtfinale, ne moramo niti isticati koliko je važan ovaj ogled. Makedonska momčad doživjela je brojne promjene u odnosu na prošlu sezonu, no i ovaj sastav igra jako dobro što pokazuju rezultati u Ligi prvaka. U takvom sastavu često se kao najvažniji čini Igor Karačić, koji uz Ivana Čupića, čini hrvatski dio Vardara.

Barcelona djeluje kao najjača momčad skupine i pojačanja koja su došla ove sezone odlično su se snašla te momčad sada djeluje ozbiljno i spremno za napad na titulu prvaka Europe. Ono što je često presudno u rukometu, Barcelona ima na fenomenalnoj razini. Vratar Gonzalo Perez de Vargas često nosi svoju momčad u trenucima kada igrački padne. Bit će ovo u svakom slučaju odličan dvoboj, pravi derbi, a ako bismo morali davati prednost nekoj momčadi, onda ipak moramo gostima.

U skupini B u kojoj se nalazi i PPD Zagreb igraju se dva Zagrebašima važna dvoboja. Nantes će gostovati kod Motora iz Zaporožja, dok će Skjern ugostiti Szeged. S obzirom na to kako trenutno izgleda tablica, vjerujemo da u redovima PPD Zagreba svim srcem navijaju za Nantes i Szeged. Motor je na posljednjem mjestu i svakim porazom sve se više udaljava od prvih šest. Ne treba niti isticati koliko bi vrijedan bio novi poraz Ukrajinaca protiv kojih PPD Zagreb mora igrati na svom terenu. Lijepo bi bilo kada bi Motor na gostovanje u Zagreb došao bez šansi za prolazak skupine.

S druge strane, Szeged gostuje kod Skjerna koji ima jednak broj bodova kao PPD Zagreb. Ponovno, Skjern mora doći u Zagreb i jasno je da bi u ovakvoj situaciji to bila idealna prilika za Zagrebaše da ostvare što bolji plasman u grupnoj fazi natjecanja. Što se tiče mogućih ishoda, Szeged i Nantes igraju jako dobro i veliko bi iznenađenje bilo kada ne bi došli do pobjeda u današnjim susretima.

Konačno, u skupini D finski Cocks će ugostiti švicarski Thun. Obje momčadi ostale su bez šanse za plasman među prve dvije momčadi i ovo će više biti revijalna utakmica između dvije slabašne momčadi. U prvom susretu u Švicarskoj, momčadi su remizirale, a u današnjem susretu veću šansu za uspjeh ima domaći sastav.

EHF Liga prvaka, 7. kolo:
Riihimaen Cocks - Thun (14.15)
Skjern - Szeged (16.50)
Motor - Nantes (17.00)
Vardar - Barcelona (17.00)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!