Automoto

VIDEO: Lewis Hamilton odnio pobjedu u Brazilu, Verstappen propustio veliku priliku

Branimir Korać • nedjelja, 11.11.2018.
VIDEO: Lewis Hamilton odnio pobjedu u Brazilu, Verstappen propustio veliku priliku
Foto: EPA

Lewis Hamilton pobjednik je utrke za Veliku nagradu Brazila. Na Interlagosu je slavio s malom prednosti nad Maxom Verstappenom kojeg je pobjede koštao incident sa Estebanom Oconom...

Lewis Hamilton osigurao je titulu svjetskog prvaka, ali to ne znači da će ležerno odraditi posao u posljednjim nastupima. Na Interlagosu je odradio sjajan posao, pomogao mu je i Esteban Ocon koji je imao bliski kontakt s Maxom Verstappenom i Nizozemca skupo stajao pobjede.

Osim što je odnio pobjedu u ovoj utrci, Hamilton je osigurao Mercedesu i konstruktorski naslov svjetskog prvaka.

Verstappen je bio iznimno razočaran nakon utrke i u razgovoru s inžinjerom preko momčadskog radija poručio je "Nadam se da neću vidjeti Ocona u garaži jer...", ostatak razgovora bio je cenzuriran zbog neprikladnih riječi mladog Nizozemca.

Hamilton je imao vodstvo do 39. kruga kada ga je Verstappen obišao nakon što je fantastično vozio od početka, ali u 44. krugu dogodio se taj problem s Oconom i bliski kontakt u pretjecanju i tu je Hamilton vratio prvu poziciju i zadržao je do kraja utrke.

Prednost u konačnici nije bila velika, drugoplasirani Verstappen zaostao je sekundu i pol, a trećeplasitani Kimi Raikkonen zaostao je 4.7 sekundi.

Daleko nije bio niti četvrtoplasirani Daniel Ricciardo koji je bio samo 5.2 sekunde iza Hamiltona. Ostatak društva nije bio tako blizu, Bottas je završio kao peti, a Vettel šesti.

"Napravili smo baš sve, ali Ocon je ispao totalni idiot. Mislim da je utrka za nas bila iznad svih očekivanja, bolid je savršeno funkcionirao, taktika je bila odlična, zadovoljan sam drugim mjestom, ali trebali smo do pobjede", rekao je nakon utrke Verstappen.

VN Brazila:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Max Verstappen (Red Bull) +1.469
3. Kimi Raikkonen (Ferrari) +4.764
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) +5.193
5. Valtteri Bottas (Mercedes) +22.943
6. Sebastien Vettel (Ferrari) +26.997
7. Charles Leclerc (Sauber) +44.199
8. Romain Grosjean (Haas) +51.230
9. Kevin Magnussen (Haas) +52.857
10. Sergio Perez (RPM) krug zaostatka
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!