Košarka

VIDEO: Warriorsi pali u produžetku u Los Angelesu, Pelicansi zaustavili Raptorse

Branimir Korać • utorak, 13.11.2018.
VIDEO: Warriorsi pali u produžetku u Los Angelesu, Pelicansi zaustavili Raptorse
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši noćas nisu nastupili u NBA ligi, Dario Šarić tek treba debitirati u dresu Minnesote Timberwolvesa, a Dragan Bender i dalje nema nikakvu minutažu...

Golden State Warriorsi bez Stephena Curryja poraženi su u gostima kod Los Angeles Clippersa u produžetku sa 121:116. Na ulasku u zadnju minutu produžetka bilo je 116:116, a onda je Lou Williams s pet poena u nizu donio Clippersima pobjedu.

Na kraju regularnog dijela imali su priliku i jedni i drugi doći do pobjede, Kevin Durant i Klay Thompson nisu bili precizni na jednoj strani, a na drugoj su Montrezl Harrell i Tyrone Wallace gubili loptu bez šuta na koš.

Clippersi su imali šestoricu dvoznamenkastih, a posebno su se istaknuli oni koji su ušli s klupe Williams s 25 poena (14/14 slobodna) i šest asistencija te Harrell s 23 poena i osam skokova. Kod Warriorsa Durant je upisao triple-double s 33 poena, 11 skokova i deset asistencija, Thompson 31 poen (5/16 trica), a Draymond Green uhvatio je 14 skokova.

Tek drugi ovosezonski poraz upisali su igrači Toronto Raptorsa i to prvi na svom parketu gdje su ugostili New Orleans Pelicanse. Pelicansi su imali raspoložene startere, njih četvoricu u dvoznamenkastim vodama i upravo oni odradili su glavninu posla.

Pred rasprodanim tribinama u Torontu Pelicansi su odigrali sjajnu utakmicu, imali su stvari pod kontrolom svih 48 minuta i nanijeli au Raptorsima rijedak poraz. Dominirali su Pelicansi u skoku, trojica igrača upisali su double-double, a Raptorsima je problem predstavljao napadački loš dan Kylea Lowryja.

E'Twaun Moore predvodio je goste s 30 poena, Jrue Holiday dodao je 29 poena i 14 asistencija, Anthony Davis 25 poena, 20 skokova i šest asistencija, a Julius Randle 17 poena i 12 skokova. Kod domaćina Pascal Siakam završio je s 22 poena, Kawhi Leonard s 20 poena i šest skokova, Serge Ibaka dodao je 19 poena i 14 skokova, a Lowry 11 asistencija.

Sacramento Kingsi prekinuli su seriju od 14 uzastopnih poraza od San Antonio Spursa. Kingsi nastavljaju s igrama iznad očekivanja i imaju omjer 8-6 dok su Spursi na 7-5 nakon što su upisali ovaj poraz. Susret je odlučen u zadnjih četiri minute kada su Kingsi ubačajima Imana Shumperta, De'Aarona Foxa i Nemanje Bjelice uspjeli se odvojiti i dovršiti posao.

Gosti su treću utakmicu zaredom odradili bez Paua Gasola koji je zbog problema sa stopalom morao pauzirati. Domaćin je to iskoristio te na kraju prekinuo tu neugodnu seriju u dvobojima sa San Antonio Spursima.

Bogdan Bogdanović predvodio je Kingse s 22 poena, Fox je upisao 19 poena i sedam asistencija, a Willie Cauley-Stein 13 poena uz 13 skokova. Kod Spursa DeMar DeRozan upisao je 23 poena i osam asistencija, a po 14 poena dodali su LaMarcus Aldridge (18 skokova) i Rudy Gay (devet skokova).

Philadelphia je nakon tradea s Minnesotom i odlaska Darija Šarića gostovala kod Miamija i glatko slavila sa 124:114. Briljirao je Joel Embiid koji je odigrao veliku utakmicu i ubacio 35 poena uz 18 skokova.

Naravno, nije bilo Jimmyja Butlera koji će se priključiti za sljedeću utakmicu, a Embiid je imao podršku u JJ-u Redicku koji je susret završio s 25 poena. Miami je imao priličnih problema s osobnim pogreškama visokih igrača i to je svakako usporilo momčad.

Goran Dragić bio je prvo ime Heata s 22 poena i pet asistencija, a Josh Richardson dodao je 17 poena. Hassan Whiteside je za 22 minute upisao 13 poena i 11 skokova.

Nova Šarićeva momčad Minnesota Timberwolves upisala je pobjedu na svom parketu protiv Brooklyn Netsa. Darijev konkurent za mjesto u startnoj petorci Taj Gibson nastavio je s dobrim igrama i ubacio je 17 poena uz devet skokova, a najefikasniji bio je Karl-Anthony Towns s 25 poena i 21 skokom. Jeff Teague slijedio je s 24 poena i 11 asistencija dok je Derrick Rose dodao 23 poena i šest asistencija.

Netsi su se borili, ali dosta je na njih utjecala ružna ozljeda Carisa LeVerta koji je morao napustiti parket u trećoj dionici. D'Angelo Russell na kraju je bio najefikasniji s 31 poenom i šest asistencija.

Dragan Bender još jednom nije dobio niti sekundu, ovaj put u dvoboju protiv Oklahoma City Thundera koji je lakoćom svladao Phoenix Sunse i tako proslavio rođendan Russella Westbrooka. Westbrook nije igrao niti u ovom susretu zbog ozljede, a sjajan je bio Paul George s 32 poena, osam skokova i šest asistencija.

NBA:
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 121:116 produžetak
Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 110:126
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 104:99
Miami Heat - Philadelphia 76ers 114:124
Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 120:113
Chicago Bulls - Dallas Mavericks 98:103 (Zach LaVine 26p, 5sk, 5as/Harrison Barnes 23p, 5sk)
Washington Wizards - Orlando Magic 117:109 (John Wall 25p, 10as/Terrence Ross 21p)
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 88:96 (Mike Conley 24p/Joe Ingles 19p, 6sk, 5as)
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 118:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!