Košarka

Odlični Planinić nije spasio Zielonu Goru od poraza u Estoniji

Branimir Korać • utorak, 13.11.2018.
Odlični Planinić nije spasio Zielonu Goru od poraza u Estoniji
Foto: EPA

Zielona Gora gostovala je u sklopu VTB lige u Estoniji kod Kaleva i upisala novi poraz. Gostima nije pomogla niti odlična utakmica Darka Planinića...

Zielona Gora imala je priliku doći do pozitivnog omjera pobjedom u gostima kod Kaleva, ali u tijesnom susretu ipak je upisala poraz. Umjesto odlaska na omjer 3-2, sada je na 2-3.

Prilika je postojala, ali je prokockana u završnici. Tu je Zielona Gora nestala s parketa i dopustila je domaćinu seriju čak 11:2 za zaključenje susreta.

Dvije i pol minute prije kraja susreta Darko Planinić donio je gostima vodstvo 75:69, imali su susret pod kontrolom, ali onda je uslijedilo loše razdoblje u kojem Kalev ubacuje 11 poena u nizu i zaključuje priču, a Lukasz Koszarek samo je smanjio na konačnih 80.77.

Planinić je bio prvo ime Zielone Gore sa 17 poena (7/7 za dva, 3/6 slobodna) i pet skokova, a 17 poena dodao je i Markel Starks, ali uz šut 6/16 i šest izgubljenih lopti. Željko Šakić dodao je za 23 minute, koliko je igrao i Planinić, osam poena (1/2 za dva, 1/2 za tri, 3/6 slobodna) i dva skoka.

Kod Kaleva Branko Mirković ubacio je 18 poena uz šest skokova i osam asistencija, a Chavaughn Lewis dodao je 15 poena i devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!