Košarka

VIDEO: Žižić nije iskoristio priliku u drugoj pobjedi Cavsa, Houstonu derbi Zapada

Branimir Korać • srijeda, 14.11.2018.
VIDEO: Žižić nije iskoristio priliku u drugoj pobjedi Cavsa, Houstonu derbi Zapada
Foto: EPA

Samo tri susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi. Ante Žižić nije dao poseban doprinos drugoj pobjedi Cavsa, a "teškaši" Zapadne konferencije Houston i Golden State upisali su pobjede...

Denver Nuggetsi upisali su četvrti uzastopni poraz, ovaj put na svom parketu protiv Houston Rocketsa. Houston sa skraćenom rotacijom i još jednom bez Carmela Anthonyja zbog navodne bolesti, slavio je zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu gdje je predvođen Jamesom Hardenom došao do pobjede.

Odličan ulazak Rocketsa u drugo poluvrijeme odvojio ih je, no domaćin je uspio smanjiti zaostatak i doći do četiri poena zaostatka, ali s 11 poena Hardena u kratkom razdoblju Houston se opet odvojio i pobjegao na 104:91 tri i pol minute prije kraja nakon čega više nije bilo nikakvih dvojbi.

Osim Anthonyja nedostajali su i Gerald Green i Nene, Clint Capela ubacio je 24 poena i devet skokova, Harden je ubacio 22 poena uz 11 asistencija i pet skokova, a Chris Paul s 21 poenom i pet skokova.

Kod Nuggetsa Monte Morris ubacio je 19 poena i šest asistencija, Jamal Murray dodao je 15 poena i pet asistencija, Gary Harris dodao je 15 poena, a Nikola Jokić dodao je 14 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Golden State Warriorsi i bez Stephena Curryja i Draymonda Greena uspjeli su upisati pobjedu 110:103. Curry je zbog ozljede propustio ovaj dvoboj dok je Green suspendiran zbog svađe s Kevinom Durantom tijekom i nakon prošle utakmice.

Warriorsi su ubilježili 12. pobjedu, Hawksi su bili u utakmici do samog kraja, nisu dopustili veliko odvajanje, ali su domaćini ipak bili bolji. Nisu najbolje otvorili utakmicu, šuterski su bili dosta loši i iz igre su šutirali 6/21 u prvoj dionici za samo 20 poena, ali u naredne tri četvrtine uhvatili su radnu temperaturu i došli do pobjede.

Durant je predvodio Warriorse s 29 poena i šest skokova, Klay Thompson dodao je 24 poena i pet skokova, a Jonas Jerebko, koji je zamijenio Greena, završio je s 14 poena i 13 skokova.

Hawkse su predvodili Taurean Prince s 22 poena i Kent Bazemore s 18 poena.

Cleveland Cavaliersi stigli su do tek druge pobjede i to unatoč ogromnom broju izostanaka. Bez Kylea Korvera, Cedija Osmana, Kevina Lovea, Georgea Hilla i Sama Dekkera pregazio je Hawkse sa 113:89.

Ante Žižić kratko je vrijeme proveo na parketu i nije za to vrijeme napravio puno toga dobroga. Za šest minuta ostao je bez poena (0/1) te je uhvatio tri skoka i izgubio tri lopte. Dio minutaže dobio je u prvoj dionici, ali tu se nije istaknuo i zaigrao je tek kasnije.

Otvaranje utakmice riješilo je pobjednika, prvu četvrtinu Cavsi su odradili praktički savršeno, Charlotte je tu podbacio i brzo se našao u ogromnom zaostatku. Prednost Clevelanda iznosila je već nakon prve dionice 38:23.

Jordan Clarkson s klupe je ubacio 24 poena i uhvatio pet skokova, David Nwaba dodao je 18 poena i pet skokova, Tristan Thompson 11 poena uz 21 skok i pet asistencija.

Samo dvojica kod Hornetsa bili su dvoznamenkasti i to Jeremy Lamb s 22 poena i šest skokova te Nicolas Batum s 11 poena i pet skokova.

NBA:
Denver Nuggets - Houston Rockets 99:109
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 110:103
Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 113:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!