Košarka

Šarić: "Ako sam pronašao način kako igrati s Joelom, pronaći ću i kako igrati s KAT-om"

Branimir Korać • srijeda, 14.11.2018.
Šarić: "Ako sam pronašao način kako igrati s Joelom, pronaći ću i kako igrati s KAT-om"
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi predstavili su trojicu novih igrača koji su stigli u razmjeni s Philadelphijom. Dario Šarić, Robert Covington i Jerryd Bayless morat će se što prije uklopiti, a trener Tom Thibodeau je vrlo zadovoljan njihovim dolaskom...

Tom Thibodeau predstavio je nove igrače i lijepim riječima izrazio se o njihovim kvalitetama.

"Želim dobrodošlicu Robertu, Dariju i Jerrydu, uzbuđeni smo što su s nama. Mislim da sva trojica jako dobro odgovaraju Timberwolvesima. Robert je jako dugo među najboljim obrambenim igračima lige, Dario je na sjajan način započeo karijeru, vrlo je raznovrstan, donosi čvrstinu i šuteve za tri poena, a može igrati na više pozicija. Kao treneru Jerryd mi je često radio probleme zbog stvari koje može napraviti iz driblinga. Sretni smo za svu trojicu što su s nama i pomoći će nam."

Minnesotu je napustio Jimmy Butler, a Thibodeau smatra kako su Timberwolvesi dobili dobar paket zauzvrat te će im pomoći u širini rotacije.

"Radili smo kako bi realizirali ovu razmjenu, odrekli smo se jako dobrog igrača poslavši u Philadelphiju Jimmyja, ali dobili smo zauzvrat jako dobre igrače. Mislimo da smo puno dobili na širini, dobili smo male igrače koji će rasti i iskusnog igrača koji je već dugo u ligi. Prošle sezone igrali su sjajno i imali ključnu ulogu u Philadelphiji, dobili su vrijedno iskustvo i naučili važne lekcije što je važno u njihovom napretku. Vjerujemo da će nam savršeno odgovarati."

Covington i Šarić dosta su vremena provodili zajedno na parketu u Philadelphiji što je definitivno plus.

"Mislim da je svestranost važna. Danas u ligi možete igrati s jednim playmakerom i tri krila, neki igraju i s dva playmakera, pa čak i tri. Bitno je da stvarate pritisak na obruč i dobro širite reket. Činjenica da su igrali zajedno i da se dobro poznaju je samo plus."

Dario je obećao kako će u svakoj prilici pružiti sve od sebe te su prvi dojmovi o organizaciji jako dobri.

"Čast je biti dio ove organizacije, čuo sam puno dobrih stvari i jedva čekam izaći na teren te pružiti sve od sebe u svakoj sekundi utakmice te pokušati dohvatiti doigravanje."

"Minnesota ima nekolicinu nevjerojatnih igrača, mladih i vrlo talentiranih te nekoliko veterana koji mi mogu pomoći u prilagodbi kako bih igrao stvarno dobru košarku. Prvi dojmovi o organizaciji i momčadi su sjajni i to mi puno pomaže."

Šarić će igrati s Karl-Anthonyjem Townsom kojeg vidi uz Davisa i Embiida među najboljim centrima lige.

"On je definitivno uz Joela Embiida i Anthonyja Davisa u Top 3 centara u ligi i ima dosta sličnosti s Joelom. Čini mi se da puno bolje šutira s linije za tri poena i mislim da možemo igrati dobro zajedno. Mislim da ćemo pronaći način, ako sam pronašao način kako igrati s Joelom, pronaći ću i kako igrati s KAT-om."

Što se tiče svoje uloge, istaknuo je kako voli kretati u početnoj petorci, ali nije problem i ako ne bude starter, momčad je na prvom mjestu.

"Volim krenuti u startnoj petorci, tako se osjećam ugodnije. Ovdje sam u novoj momčadi i spreman sam za sve izazove koje će trener staviti ispred mene, nebitno kretao u prvoj petorci ili s klupe. Pružit ću 100 posto od sebe bez obzira krenuo u startnoj petorci ili ne. Na kraju dana najvažnija je momčad i što je najbolje za nju kako bi došli do doigravanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!