Tenis

Bivša druga igračica svijeta završila igračku karijeru zbog zdravstvenih razloga

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.11.2018.
Bivša druga igračica svijeta završila igračku karijeru zbog zdravstvenih razloga
Foto: EPA

Poljakinja Agnieszka Radwanska, nekada druga na svijetu, a danas 75. na WTA ljestvici, objavila je kako završava igračku karijeru i odlazi u tenisku mirovinu...

Finalistica Wimbledona iz 2012. godine i nekadašnja druga igračica svijeta, Agnieszka Radwanska, nije u mogućnosti nastaviti igrati na najvišoj mogućoj razini i povukla se u mirovinu u 29. godini.

Radwanska već duže vrijeme ima problema s ozljedama i nije niti blizu one svoje najbolje forme i odlučila je završiti karijeru. Osvojila je 20 titula na WTA Touru, igrala finale Wimbledona, dva puta polufinale Australian Opena te osvojila WTA Finals 2015. godine.

"Na žalost, nisam više u mogućnosti trenirati i igrati na način na koji sam navikla i moje tijelo više ne može podnijeti taj napor. Uzevši u obzir zdravlje i teške zahtjeve profesionalnog tenisa, morala sam prihvatiti činjenicu da ne mogu više igrati na traženoj razini", poručila je Radwanska.

Poljakinja je još u juniorskim danima pokazivala kako ima potencijala biti među najboljim igračicama svijeta, osvojila je juniorski Wimbledon pobjedom protiv Tamire Paszek i juniorski Roland Garros pobjedom protiv Anastasije Pavljučenkove, ali seniorsku titulu na Grand Slam turnirima nije dočekala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 14.11.2018. u 19:28
    Šteta,lijepa i simpa cura..jedna od naj simpatičnijih na WTA touru.
    Šojka Rugalica