Nogomet

Modrić: "Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i ostvariti dobar rezultat"

Mihaela Bradovski, hns.family • srijeda, 14.11.2018.
Modrić: "Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i ostvariti dobar rezultat"
Foto: FaH

Luka Modrić s nestrpljenjem očekuje nastup Hrvatske u Ligi nacija protiv Španjolske. Tribine će biti pune, Hrvatska je danas u boljem stanju nego što je bila u Elcheu i očekuje kvalitetan nastup...

Hrvatska u četvrtak igra u Maksimiru protiv Španjolske, a Luka Modrić ne razmišlja o revanšu već ovo vidi kao novu utakmicu.

"Atmosfera je uvijek dobra, na visokoj razini. Čeka nas jako teška utakmica, a ne razmišljamo o revanšu. Ovo je novi susret, nakon dugo vremena pred našim punim stadionom i trebamo biti strpljivi, mudri i ne srljati. Trebamo svih 90 minuta igrati svoju igru, dati maksimum, a publika će nas nositi. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i ostvariti dobar rezultat."

Ulaznica u prodaji više nema, reprezentaciju će dočekati puni Maksimir i prava domaćinska atmosfera.

"To će nam svakako biti dodatan motiv i poticaj, pokazali smo na Svjetskom prvenstvu koliko nam znači podrška s tribina i pun stadion bit će od velike važnosti za nas."

Hrvatska je u Elcheu poražena 6:0, a bilo je to razdoblje kada je glavnina igrača bila daleko od prave forme, situacija je sada puno bolja.

"Nakon povijesnog uspjeha Hrvatske, brzo su nam došle nove velike utakmice sa Španjolskom i Engleskom, a svi smo bili emotivno i fizički prazni. To su najveći razlozi zašto sada nismo kao u Rusiji, no to je normalno u nogometu i onda se dogode onakvi rezultati. Međutim, svi smo sada u boljoj formi i vjerujem da će se to vidjeti na terenu. Nedostajat će nam igrači koji su se povukli, no uvijek smo imali dobre zamjene."

Nekima se Liga nacija baš i nije svidjela, ali Luka Modrić vidi motiv u svakom nastupu za Hrvatsku.

"Nas uvijek motivira igranje za Hrvatsku, bez obzira na natjecanje i suparnika. Želimo predstavljati državu na najbolji mogući način, u svakom trenutku. Španjolska je puna odličnih igrača iz velikih klubova, a novi izbornik donio im je novu energiju i posložio cijelu momčad. Kompaktni su, znaju što žele i što rade, ali igramo kod kuće, ne bojimo se i možemo pobijediti, zašto ne. Utakmice protiv Španjolske uvijek su bile neizvjesne."

Na drugoj strani stajat će Sergio Ramos, veliki Lukin prijatelj iz Reala.

"Ramos je veliki igrač i veliki kapetan, smatram da su kritike na njegov račun u dresu Real Madrida potpuno promašene. U današnjem nogometu očigledno se brzo zaboravlja sve dobro, a on je veliki karakter i siguran sam da ga kritike ne smetaju previše. Uostalom, ne želim mnogo razgovarati o Real Madridu, sada smo potpuno usredotočeni na utakmicu sa španjolskom reprezentacijom."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!