Nogomet

Enrique: "Na sve ili ništa", Ramos: "Hrvatska ima fenomenalne igrače i sjajnu obranu"

Petar Jenjić, Jan Šneler • srijeda, 14.11.2018.
Enrique: "Na sve ili ništa", Ramos: "Hrvatska ima fenomenalne igrače i sjajnu obranu"
Foto: FaH

Uoči susreta protiv Hrvatske u Ligi nacija, kapetan Španjolske Sergio Ramos i izbornik Luis Enrique najavili su susret na konferenciji za novinare. Dok je izbornik istaknuo kako će ići na sve ili ništa, Ramos je pohvalio hrvatske igrače...

Španjolska je nogometna reprezentacija održala press konferenciju uoči utakmice protiv Hrvatske. Izbornik Luis Enrique kazao je kako je i dalje sve otvoreno u skupini. Podsjetimo, ako Španjolska pobijedi osigurat će prvo mjesto, a u slučaju poraza možda i ne izbori završni turnir.

"Ova je utakmica za nas sve ili ništa. Lako se spotaknuti, sve su opcije otvorene. Ako Hrvatska pobijedi zadnje dvije utakmice, ima šanse za kvalifikacije i to moramo prihvatiti. Ipak, nadamo se kako ćemo sutra već uspjeti sve riješiti."

Unatoč najavama Luke Modrića koji je kazao kako će Hrvatska igrati strpljivo, Enrique tvrdi da će biti suprotno.

"Mislim da će igrati suprotno od onoga što je Modrić najavio i da će Hrvatska odmah napasti. Nitko od nas ne želi otkriti što će napraviti, sutra ćemo sve vidjeti. Drugo poluvrijeme utakmice protiv Engleske bilo je realno stanje, ali nismo se za Hrvatsku pripremali tada, nego smo se usredotočili na to kako igraju i gdje griješe", dodao je Enrique.

Kapetan Furije Sergio Ramos uvelike je pohvalio hrvatsku nogometnu vrstu. Igrač Real Madrida smatra kako ih čeka težak susret te uopće ne razmišljaju o onoj golijadi u Elcheu.

"Izbornik nam je pokazao potencijal protivnika. Hrvatska ima fenomenalne igrače i sjajnu obranu koja se dokazala pouzdanom. Mi smo koncentrirani na sustav, ne samo na odlične pojedince. Bit će to teška utakmica i vjerujem kako će gledatelji moći uživati u njoj", započeo je Ramos.

Španjolac je otkrio stanje u momčadi te nahvalio dosta svojih kolega. Ne iznenađuju pohvale suigračima iz kluba, Iscu i Marcu Asensiju, ali neke je iznenadila pohvala Jordi Albi. Ipak, Ramos i Alba su dugi poznanici i klupski rivalitet između njih ne sprječava ih da njeguju dobre odnose van terena.

"Jordi je jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu i mi gajimo veliko prijateljstvo. Uvijek je veselje kada se vrati suigrač i prijatelj, to nam omogućava mnoštvo pozitivnih stvari u momčadi. Što se tiče Isca i Asensija, oni su dvojica sjajnih igrača. Isco se vraća nakon ozljede i tek treba doći u pravi ritam, a s Asensijom je slična stvar. Obojica su važni za Real i Španjolsku i nadamo se da će biti u punom izdanju što prije", dodao je kapetan Španjolske.

Za kraj, Ramos je otkrio kako je zadovoljan s natjecanjem i veseli ga dobra atmosfera u momčadi, kao i niz od dvije pobjede protiv teških suparnika, Engleske i Hrvatske. Ne treba previše razmišljati kako veliku ulogu ima trener Luis Enrique.

"Natjecanje je odlično za sve. Širina kadra omogućava nas da dajemo maksimum i to je dobro za momčad. Osnovni posao braniča je da bude čvrst i siguran u posljednjoj liniji, ali ako može zabiti i pokoji pogodak, tim bolje. Nadam se da ćemo nastaviti s pobjedničkim nizom i da ćemo profitirati od sutrašnje utakmice", zaključio je Ramos.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!